Διεθνή

«The Blind Side»: Ψέμα η συγκινητική ιστορία πίσω από την ταινία που χάρισε το Όσκαρ στη Σάντρα Μπούλοκ;

Η ταινία «Blind Side» που πριν από 13 χρόνια χάρισε στην πρωταγωνίστριά της, Σάντρα Μπούλοκ, το βραβείο Όσκαρ μπορεί τελικά να βασίζεται σε ένα μεγάλο ψέμα.

Η μήνυση που κατέθεσε πρόσφατα ο Μάικλ Όερ, πρώην παίκτης του αμερικανικού φούτμπολ, η ιστορία της ζωής του οποίου ενέπνευσε το φιλμ, έχει διχάσει τα social media, καθώς πολλοί αδυνατούν να πιστέψουν ότι υπάρχει μια αρκετά σκοτεινή πτυχή σε όσα νόμιζαν ότι ήξεραν ως τώρα – και μέσω της πετυχημένης ταινίας – για τον τρόπο με τον οποίο ο Αφροαμερικανός κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να διαπρέψει στον κόσμο των σπορ.

Το φιλμ που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα με τον τίτλο «Μια σχέση στοργής» βασίστηκε στο βιβλίο «The Blind Side: Evolution of a Game» του Μάικλ Λιούις και υποτίθεται ότι αφηγείται την αληθινή ιστορία του Μάικλ Όερ, ενός αμυντικού της ομάδας Baltimore Ravens της Εθνικής Ομοσπονδίας Αμερικανικού Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ.


The Blind Side (2009) Official Trailer - Sandra Bullock, Tim McGraw Movie HD

H πλοκή της εξαιρετικά πετυχημένης ταινίας (που τελικά μπορεί να απέχει πολύ από την πραγματικότητα) έχει ως εξής: «Στην ηλικία των 7 ετών, ο Μάικλ χωρίζεται από τη ναρκομανή μητέρα του και από τότε αλλάζει παρένθετες οικογένειες, από τις οποίες κάθε φορά το “σκάει” και καταλήγει να μένει άστεγος στις κακόφημες γειτονιές του Μέμφις. Χάρη στην ικανότητά του στα αθλήματα, ο μεγαλόσωμος αλλά αθώος και υπερπροστατευτικός νεαρός καταφέρνει να εξασφαλίσει μια θέση σε ένα χριστιανικό σχολείο. Εκεί, ωστόσο, συνεχίζει να είναι μοναχικός και απόμακρος μέχρι που γνωρίζεται με τη Η Λι Αν Τούι (την οποία υποδύεται η Μπούλοκ) μητέρα των Σ.Τζ. και Κόλινς Τούι, η οποία πάρει τον Μάικλ στο σπίτι της και θα τον κάνει μέλος της οικογένειάς της. Η Λι Αν θα αναλάβει να τον βοηθήσει να τελειώσει το σχολείο και να περάσει σε κάποιο κολέγιο ώστε να μπορέσει να παίξει σε κάποια μεγάλη ομάδα».

Ο 37χρονος σήμερα Όερ ωστόσο παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική εικόνα για τον ρόλο που διαδραμάτισε το ζεύγος των Λι Αν και Σον Τούι στη ζωή του. Ειδικότερα, σε μήνυση που κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα υποστηρίζει ότι πριν από δύο δεκαετίες το ζευγάρι του είπε ψέματα και τον έβαλε να υπογράψει χαρτιά με τα οποία ορίζονταν διαχειριστές των οικονομικών και προσωπικών του υποθέσεων (ένα καθεστώς νομικής κηδεμονίας που ισχύει μέχρι σήμερα) και στη συνέχεια παραπλάνησαν τους πάντες ότι τον είχαν υιοθετήσει ως μέλος της οικογένειάς τους, για να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη από την ιστορία του.

«Ο Όερ ανακάλυψε την αλήθεια προς μεγάλη του δυσαρέσκεια και αμηχανία τον Φεβρουάριο του 2023, όταν έμαθε ότι η νομική κηδεμονία για την οποία είχε δώσει τη συγκατάθεσή του, νομίζοντας ότι έτσι θα γινόταν επίσημα μέλος της οικογένειας Τούι, στην πραγματικότητα δεν του παρείχε καμία οικογενειακή σχέση με εκείνους» αναφέρει το δικαστικό έγγραφο που κατέθεσαν οι δικηγόροι του πρώην παίκτη του φούτμπολ στο δικαστήριο.


oher

Δημοφιλέστερα

To Top