Διεθνή

Ινδία: Τόνοι λάσπης «καταπίνουν» σπίτια και ναούς, αγωνιώδεις διασώσεις ανθρώπων κάτω από συντρίμμια – Δείτε βίντεο

Τουλάχιστον 72 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι αγνοούνται μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Ινδία, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και μεταδίδει το ΑΡ.

Ο ισχυρός μουσώνας προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες με αποτέλεσμα να βυθιστούν δρόμοι και να παρασυρθούν κτίρια.

Οι διασώστες στην ορεινή πολιτεία Χιματσάλ Πραντές προσπαθούν, μέσω δύσκολων καιρικών συνθηκών, να σώσουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τη λάσπη και τα συντρίμμια μετά τις βροχοπτώσεις. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας έχει θέσει την πολιτεία σε συναγερμό και αναμένει ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.


Floods and landslides kill dozens in northern India

Ο Vikram Singh, χειριστής στο κέντρο λειτουργίας έκτακτης ανάγκης της πολιτείας, δήλωσε σήμερα (17/8) Πέμπτη ότι οι 72 θάνατοι σημειώθηκαν τις προηγούμενες πέντε ημέρες και ότι οι εργασίες διάσωσης συνεχίζονται.

Εκατοντάδες δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι και τα σχολεία στην πρωτεύουσα Σίμλα διατάχθηκαν να κλείσουν καθώς η ινδική Πολεμική Αεροπορία και οι ομάδες αντιμετώπισης καταστροφών βοηθούν στην απομάκρυνση των ανθρώπων από ευάλωτες περιοχές. Ο επικεφαλής υπουργός της πολιτείας, Sukhvinder Singh Sukhu, δήλωσε ότι πάνω από 2.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί χρησιμοποιώντας ελικόπτερα και μηχανοκίνητα σκάφη και είναι πλέον ασφαλείς σε καταυλισμούς ανακούφισης.


Himachal Pradesh: Death toll due to floods, landslides rises to 60; losses touch Rs 10,000 crore

Τα βίντεο που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, δείχνουν δέντρα να διαλύονται καθώς σπίτια, χτισμένα στην κορυφή των λόφων, κατέρρευσαν διαδοχικά. Στο βάθος, ακούγονται άνθρωποι να φωνάζουν με φρίκη.


More than 50 killed as flash floods and landslides hit Indian Himalayas

Στη Σίμλα, ένας ινδουιστικός ναός κατέρρευσε τη Δευτέρα εν μέσω φονικών κατολισθήσεων και οι αρχές φοβούνται ότι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια. 

Δημοφιλέστερα

To Top