Ελλάδα

Κύπρος – Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ: Καλούν τους πολίτες τους να μην πάνε στα Κατεχόμενα

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία εξέδωσε την Παρασκευή ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες για αποφυγή των ταξιδιών προς τα Κατεχόμενα.

«Λόγω της κλιμάκωσης των γεγονότων στην περιοχή της Πύλας, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία ενθαρρύνει σθεναρά τους πολίτες των ΗΠΑ να επανεξετάσουν τυχόν σχέδια να ταξιδέψουν στα κατεχόμενα αυτό το Σαββατοκύριακο ή μέχρι την αποκλιμάκωση της κατάστασης».

Συνιστάται ιδιαίτερα στους πολίτες των ΗΠΑ να μείνουν μακριά από την περιοχή της Πύλας.

«Ενθαρρύνουμε τους πολίτες των ΗΠΑ στην περιοχή να είναι προσεκτικοί και να γνωρίζουν το περιβάλλον τους, ιδιαίτερα γύρω από πλήθη ή συγκεντρώσεις. Θα πρέπει να παρακολουθείτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση και τις δραστηριότητες, τυχόν διαδηλώσεις και περιοχές που πρέπει να αποφύγετε», σημειώνεται.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στη νεκρή ζώνη, κοντά στην Πύλα, ανάμεσα σε Τουρκοκύπριους και άνδρες των Ηνωμένων Εθνών.

Άνδρες των Ηνωμένων Εθνών κατευθύνθηκαν προς την περιοχή, ώστε να μπλοκάρουν τις εργασίες στον δρόμο, οι οποίες συνιστούν παράβαση του στάτους κβο. Εκεί δημιουργήθηκε ένταση, με ομάδες Τουρκοκυπρίων να επιτίθενται σωματικά εναντίον κάποιων ανδρών της UNFICYP και να προκαλούν ζημιές σε οχήματα της ειρηνευτικής δύναμης.

Δείτε τα βίντεο του SigmaLive


Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν σε άνδρες των Ηνωμένων Εθνών στην Πύλα (2)


Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν σε άνδρες των Ηνωμένων Εθνών στην Πύλα

Σε ανακοίνωσή της, η UNFICYP καταδίκασε τις επιθέσεις κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ και τις ζημιές σε οχήματα του ΟΗΕ από άτομα της τουρκοκυπριακής πλευράς σήμερα το πρωί.

«Απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων» λέει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Την επίθεση Τουρκοκυπρίων κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στην Κύπρο και την απόπειρα των κατοχικών δυνάμεων να δημιουργήσουν τετελεσμένα επί του πεδίου, καταδίκασε με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Θυμίζεται πως μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στη Κύπρο, δέχθηκαν επίθεση από Τούρκους και Τουρκοκύπριους, γιατί προσπάθησαν να εμποδίσουν παράνομες εργασίες του ψευδοκράτους στη νεκρή ζώνη στο δικοινοτικό χωριό Πύλα.

Δημοφιλέστερα

To Top