Αθλητισμός

Εθνική Ελλάδος Μπάσκετ: Τελευταίο τεστ πριν το MundoBasket κόντρα στην Γερμανία

Τη Γερμανία θα συναντήσει στο Άμπου Ντάμπι η Εθνική (19:00), για το ακροτελεύτιο φιλικό παιχνίδι της πριν από την έναρξη του MundoBasket.

Το παιχνίδι απέναντι στην Team USA έφερε χρήσιμα συμπεράσματα για την Εθνική. Η ήττα από τους Αμερικανούς έδειξε τη διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων, με τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη να στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι με τη Γερμανία (19:00, Action 24, CosmoteSport4).

Η παρέα του Ντένις Σρέντερ θα είναι και η τελευταία αντίπαλος της Εθνικής, προτού ταξιδέψει για τη Μανίλα για την πρώτη φάση του MundoBasket. Το δεύτερο, λοιπόν, από τα φιλικά που λαμβάνουν χώρα στο Άμπου Ντάμπι, θα αποτελέσει και την… παράσταση μερικών διεθνών που χτυπάνε την πόρτα της 12άδας.

Ήδη η εμφάνιση του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη απέναντι στις ΗΠΑ, χτύπησε για τα καλά την πόρτα της αποστολής για τις Φιλιππίνες. Ο Ιτούδης έχει μια τελευταία αγωνιστική ευκαιρία να τσεκάρει τις λεπτομέρειες που θα τον οδηγήσουν στην τελική απόφαση, στο έκτο φιλικό της Ελλάδας.

Ο απολογισμός μέχρι στιγμής βγαίνει οριακά αρνητικός, με τρεις ήττες και δύο νίκες, αλλά η εικόνα απέναντι στις ΗΠΑ δεν ήταν και τόσο κακή, όσο μαρτυρά το τελικό σκορ. Από την πλευρά της η Γερμανία, η ομάδα που μας απέκλεισε στο περσινό EuroBasket, μετράει τρεις νίκες και μία ήττα στα φιλικά, αυτήν από τον Καναδά στην παράταση πριν από μερικές ημέρες, με 113-112.

Πηγή: gazzetta.gr

Δημοφιλέστερα

To Top