Αθλητισμός

Stoiximan Super League, ΠΑΣ Γιάννινα – Κηφισιά (20:00, Novasports Prime)

Η Κηφισιά γίνεται η 70η ομάδα που λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής/Stoiximan Super League και παίρνει τον “τίτλο” της νεότερης ομάδας στην κατηγορία από τον Βόλο που ήταν ο προηγούμενος.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντίθετα συμμετέχει για 28η σεζόν στο πρωτάθλημα και έχει κυλήσει αρκετός καιρός από τότε που έδινε την πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας του στην Α’ Εθνική/ Stoiximan Super League. Ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου 1974 όταν διεξήχθη το Καστοριά – Γιάννινα 1-0.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στο παρθενικό του παιχνίδι στην κατηγορία δεν αντιμετώπισε έμπειρη ομάδα, αφού η κλήρωση τον έφερε στην 1η αγωνιστική απέναντι στη Καστοριά, η οποία ήταν επίσης νεοφώτιστη, οπότε ήταν και για εκείνη το παρθενικό της παιχνίδι στην Α’ Εθνική/Stoiximan Super League.

Μετά από πέντε διαδοχικές πρεμιέρες μακριά από την έδρα του, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα ως γηπεδούχος, κάτι σπάνιο για την ηπειρωτική ομάδα, η οποία από τις 27 συνολικές πρεμιέρες έχει κάνει μόλις τις εννέα στην έδρα της.

Η Κηφισιά δεν είναι η πρώτη “νεοφώτιστη” που θα ανοίξει την ιστορία της στην κατηγορία με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν με την Καστοριά (1974-75), τον Μακεδονικό το 1982-83 (Γιάννινα – Μακεδονικός 4-1) και τελευταία φορά με τον Πλατανιά το 2012-13 (Γιάννινα – Πλατανιάς 0-0).

– ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 0

– ΝΙΚΕΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0

– ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ 0

– ΝΙΚΕΣ ΚΗΦΙΣΙΑ 0

ΓΚΟΛ: 0-0

Δημοφιλέστερα

To Top