Αθλητισμός

La Liga: Ο Μπέλιγχαμ οδήγησε τη Ρεάλ στο 2Χ2, «διπλό» στην Παμπλόνα η Μπιλμπάο – Δείτε τα γκολ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε πάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ για τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, επειδή γνωρίζει ότι ο Άγγλος μπορεί να κυριαρχήσει σε όλη την μεσαία γραμμή και να αποτελέσει ιδανικό διάδοχο ζωντανών θρύλων όπως ο Λούκα Μόντριτς ή ο Τόνι Κρόος.

Στο ξεκίνημά του, όμως, ο 20χρονος μέσος αποδεικνύεται «λίρα εκατό» ΚΑΙ στο σκοράρισμα! Σφράγισε τη νίκη της Βασίλισσας στο Μπιλμπάο επί της Αθλέτικ (2-0) και, με ακόμα δύο γκολ, αλλά και μια ασίστ στον Βινίσιους Ζούνιορ, την πήρε από το χεράκι στο «Power House Stadium» και την οδήγησε σε ανατροπή επί της εξαιρετικά μαχητικής Αλμερία (2-1) και το «2 στα 2» στη La Liga.


Resumen de UD Almería vs Real Madrid (1-3)

Ο Βιθέντε Μορένο έκανε αλλαγές σε σχέση με την εντός έδρας ήττα από την Ράγιο Βαγιεκάνο στην πρεμιέρα (0-2), ξεκινώντας κάτω από τα δοκάρια τον Λουίς Μαξιμιάνο, τον Τσούμι στο κέντρο της άμυνας και τον πρώην της Ρεάλ, Σέρχιο Αρίμπας, στην μεσοεπιθετική γραμμή.

Ο Κάρλο Αντσελότι, από την πλευρά του, διατήρησε τον Αντρέι Λούνιν στην εστία παρά την απόκτηση του Κέπα, ξεκίνησε τον Αντόνιο Ρούντιγκερ αντί του σοβαρά τραυματία Έντερ Μιλιτάο στο κέντρο της άμυνας, αλλά και τον Τόνι Κρόος αντί του έχοντα ενοχλήσεις Εντουάρντο Καμαβινγκά στην μεσαία γραμμή.

Την σόκαρε το… παιδί της!

Παρ’ ότι μετρούσαν 13 διαδοχικές επισκέψεις στην Ανδαλουσία χωρίς ήττα (έντεκα νίκες – δύο ισοπαλίες), το μεγαλύτερο σερί τους επί ομάδων της περιοχής, το ξεκίνημα ήταν… σοκαριστικό για τους Μαδριλένους.

Μόλις στο τρίτο λεπτό (ή στα 140 δευτερόλεπτα αν προτιμάτε), ο Λούκας Ρομπερτόνε ξέφυγε από τον Ντάνι Καρβαχάλ, σέντραρε άψογα στην περιοχή και ο επερχόμενος Αρίμπας, μέχρι και πριν από δέκα ημέρες παίκτης της Ρεάλ, νίκησε με κεφαλιά τον Λούνιν για το 1-0.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός έκανε να πανηγυρίσει, αλλά γρήγορα τράβηξε τα χέρια και «ζήτησε συγνώμη» για το γκολ του εις βάρος της ομάδας που τον μεγάλωσε και και τον ανέδειξε, αλλά τον παραχώρησε στην Αλμερία αντί έξι εκατομμυρίων ευρώ στις 9 του μηνός, διατηρώντας πάντως οψιόν επαναγοράς.

Αυτό ήταν το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ που δέχεται η Ρεάλ από πρώην παίκτη της δεύτερης ομάδας της μετά από τα 109 δευτερόλεπτα που χρειάστηκε ο Γουίλιαν Ζοσέ με την Ρεάλ Σοσιεδάδ στις 23 Νοεμβρίου του 2019, αλλά και το πιο γρήγορο που δέχεται συνολικά η Ρεάλ από τον Γενάρη του 2015.

«Ύποπτη» ισοφάριση του Μπέλιγχαμ

Το πολύ γρήγορο γκολ της Αλμερία και μάλιστα από δικό της παιδί (συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια…) σόκαρε για λίγο τη Ρεάλ, η οποία όμως αργά αλλά σταθερά βρήκε το παιχνίδι της και επέβαλλε την ποιοτική της ανωτερότητα.

Δεν δημιούργησε, όμως, μεγάλες φάσεις κοντά στην εστία του Μαξιμιάνο, μέχρι που ανέλαβε δράση ο Μπέλιγχαμ. Λίγο προτού συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο, ο Καρβαχάλ σέντραρε στην περιοχή, ο Φεδερίκο Βαλβέρδε του έστρωσε την μπάλα με κεφαλιά – πάσα και ο Άγγλος, βοηθούμενος και από τον ώμο του (αν και οι παίκτες της Αλμερία θεωρούν ότι το έκανε με το μπράτσο), κοντρόλαρε, τον ευνόησε μια κόντρα και νίκησε τον Μαξιμιάνο για το 1-1.

Δημοφιλέστερα

To Top