Διεθνή

Ουκρανία: Εντός του εδάφους της η χρήση των F-16 από Δανία και Ολλανδία

Η Ουκρανία θα έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θα προμηθευτεί από την Δανία και την Ολλανδία εντός του εδάφους της, διευκρίνισε ο Δανός υπουργός Αμυνας Γιάκομπ Ελεμαν-Γένσεν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ritzau.

Η Δανία και η Ολλανδία ανακοίνωσαν χθες ότι θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με F-16, τα έξι πρώτα από τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στις αρχές του επόμενου έτους.

«Παρέχουμε όπλα υπό τον όρο ότι θα χρησιμοποιηθούν για να εκδιώξουν τον εχθρό από το έδαφος της Ουκρανίας. Και για τίποτε πέραν αυτού», δήλωσε ο Δανός υπουργός Αμυνας. «Αυτοί είναι οι όροι, είτε πρόκειται για τανκς, μαχητικά αεροσκάφη ή οτιδήποτε άλλο».

Η Δανία θα προμηθεύσει την Ουκρανία συνολικά με 19 αεροσκάφη. Η Ολλανδία διαθέτει 42 F-16, αλλά δεν έχει αποφασιστεί αν θα σταλούν όλα στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες ότι τα μαχητικά αεροσκάφη θα ενισχύσουν την αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας και θα συμβάλουν στην ουκρανική αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Δημοφιλέστερα

To Top