Ελλάδα

Ανδρέας Κονάνος: Ποιος είναι ο πρώην ιερέας που αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος

Στις 24 Αυγούστου του 2020 ο αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κονάνος, ένας από τους πιο δημοφιλείς ιερωμένους τον οποίο οι πιστοί λάτρευαν να ακούν, σόκαρε τους κόλπους της Εκκλησίας με την απόφασή του να παραιτηθεί από τις τάξεις του κλήρου.

Τρία χρόνια μετά – για την ακρίβεια δύο μέρες πριν συμπληρωθούν – ο πρώην κληρικός με ένα βίντεο στο You Tube είπε το δικό του «φτου ξελευτερία» αποκαλύπτοντας ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Κάτι που σίγουρα σόκαρε την Εκκλησία της Ελλάδας, όχι όμως και τους απλούς ανθρώπους που έσπευσαν να επικροτήσουν το θάρρος του να το πει δημόσια.

Με πάνω από 300.000 ακολούθους στα social media ο Ανδρέας Κονάνος σε ένα βίντεο που διαρκεί πάνω από μια ώρα είπε την δική του αλήθεια επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι απλό κι ας φαίνεται πολύπλοκο. Είναι ανθρώπινο κι ας το βαφτίζουν τερατώδες. Είναι η αλήθεια πολλών ανθρώπων στον πλανήτη μας κι ας το ονομάζουν κάποιοι άλλοι “ανωμαλία”».

Λόγια ενός ανθρώπου που όπως έχει πει, «είμαι ταυτόχρονα παράξενος, αμαρτωλός, ιδιότροπος και ιδιόρρυθμος. Μα ο Θεός αγαπά κι εμένα. Επειδή είναι Θεός και επειδή έτσι θέλει. Κι επειδή δεν θα ρωτήσει γι’ αυτό ούτε εσένα, ούτε εμένα».


Φτου, ξελευτερία!❤️

Το Μόναχο, το Περιστέρι και ο Χριστόδουλος

Όταν ήταν παιδάκι ακόμη στο Μόναχο της Γερμανίας, ο Ανδρέας Κονάνος έχει γράψει στο βιογραφικό του: «Πέρασα καλά και άσχημα μαζί όπως οι περισσότεροι στον κόσμο αυτό».

Επιστρέφει στην Ελλάδα και μεγαλώνει στο Περιστέρι, όπου τελειώνει το Κλασικό Λύκειο και ακολουθούν σπουδές στην Θεολογική Σχολή Αθηνών.

Η γνωριμία του με έναν γέροντα το 1997 θα αποδειχτεί καθοριστική για την μετέπειτα ζωή του, αφού οι συζητήσεις μαζί του τον γεμίζουν ψυχικά και του δείχνουν το δρόμο.

Θα του αφιερώσει χρόνια μετά τη γνωριμία τους το βιβλίο «Φλόγα», αφού με αυτό το όνομα τον είχε καταχωρήσει στο κινητό του τηλέφωνο «και όταν χτυπούσε δεν έβγαινε το όνομά του, μα έλεγε “Φλόγα”. Και ήξερα ότι ήταν αυτός».

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος γνωρίζει έναν παθιασμένο νέο και είναι αυτός που θα τον χρίσει κληρικό το 1999, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα γίνει αρχιμανδρίτης.

Σχετικά γρήγορα, θα φέρει κοντά του κόσμο που κρέμεται από τα χείλη του, ίσως επειδή μιλάει διαφορετικά, χωρίς στόμφο και ένταση, αφού «τα πιο πολλά τα έμαθα διαβάζοντας και κυρίως μιλώντας με πραγματικούς ανθρώπους».

Θα διδάξει επί δύο δεκαετίες σε διάφορα λύκεια μαθαίνοντας από τα παιδιά τι θα πει γνησιότητα και αλήθεια και το όνομά του γίνεται όλο και πιο γνωστό.

Δημοφιλέστερα

To Top