Ελλάδα

Ανεξέλεγκτα μέτωπα της φωτιάς σε Αλεξανδρούπολη και Ροδόπη – Συννεχείς εκκενώσεις και 18 νεκροί μετανάστες στη Δαδιά

Πύρινος εφιάλτης στη Θράκη με τις φωτιές να καίνε δασικές εκτάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Ροδόπη.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη είναι για τέταρτη ημέρα το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη με τη φωτιά να κινείται ανεξέλεγκτη σε πολλές περιοχές.

Τα μέτωπα κοντά στο ελαιοτριβείο «Αλέξανδρος» φαίνεται να έχουν τεθεί υπό έλεγχο και η φωτιά τώρα βρίσκεται παραλιακά της Μεσημβρίας και κατευθύνεται προς τα δυτικά. 

Δείτε βίντεο:


(18:20) Τα μέτωπα κοντά στο ελαιοτριβείο

Στα πύρινα μέτωπα των οικισμών Πλάκας, του πρώην οικισμού Αμφιθέας και σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο εντός του πευκοδάσους της Κίρκης το οποίο είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη συνεχίζεται σήμερα η άνιση μάχη, λόγω των ιδιαίτερων πυρομετεωρολογικών συνθηκών, των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει στον Έβρο από το πρωί του Σαββάτου.

Σημειώνεται ότι στα πύρινα μέτωπα της Αλεξανδρούπολης επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 11 πεζοπόρα τμήματα. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δείτε βίντεο από το χωριό Αγνάντια:

Εντοπίστηκαν 18 απανθρακωμένοι μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς

Νωρίτερα, στο δάσος της Δαδιάς που καίγεται από χθες, εντοπίστηκαν 18 απανθρακωμένες σοροί μεταναστών. Κατά πληροφορίες, οι νεκροί εντοπίστηκαν σε πρόχειρο παράπηγμα ή κοντά σε αυτό, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής. Σημειώνεται ότι, τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, «σε επιτόπιο έλεγχο πυροσβεστών στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα εντοπίστηκαν 18 άτομα πλησίον παραπήγματος. Με δεδομένο πως δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης από χθες, ερευνάται το ενδεχόμενο να εισήλθαν παράνομα στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής. Σημειώνεται ότι, τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτια που βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί η ομάδας αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών. Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής που εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά, συνεχίζονται».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuz2b73f0vz5)

Δημοφιλέστερα

To Top