Ελλάδα

Καιρός: Εξασθενούν λίγο οι βοριάδες από τις βραδινές ώρες – Επιμένουν τα 39άρια

Τα μελτέμια και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της εβδομάδας. 

Με ισχυρούς βοριάδες έως και έξι μποφόρ να επιμένουν μέσα στο Αιγαίο αλλά και τα ανατολικά ηπειρωτικά θα κυλήσει και η σημερινή μέρα στη χώρα μας, αυξάνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης νέων εστιών φωτιάς.

Το μελτέμι στο Αιγαίο θα συνεχίσει με ένταση στα κεντρικά και βόρεια τμήματα έως και την Παρασκευή στα 6 με 7 μποφόρ, με την προοπτική σταδιακής εξασθένησης. Μέχρι και την  Πέμπτη θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες, σε περιοχές όπου το μελτέμι δεν θα επηρεάζει, κυρίως δηλαδή στη δυτική Στερεά και την κεντρική Μακεδονία.

Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και 40 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα. Θα έχουμε δηλαδή δροσιά στις Κυκλάδες αλλά 38-40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuzod1y2l2bl)

Τα ισχυρά μελτέμια αναμένεται να εξασθενήσουν ελάχιστα από τις βραδινές ώρες, ενώ μέχρι την Παρασκευή τα φαινόμενα θα έχουν υποχωρήσει.

Ο καιρός σήμερα – Άνεμοι έως και έξι μποφόρ 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-08-2023

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις προβλέπονται το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Δημοφιλέστερα

To Top