Διεθνή

Ινδία: «Νικήσαμε, είμαστε στο φεγγάρι» – Ξέφρενοι πανηγυρισμοί για την προσελήνωση του Chandrayaan-3»

Ένα ινδικό διαστημικό σκάφος προσεληνώθηκε σήμερα το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) στον τραχύ και ανεξερεύνητο Νότιο Πόλο της Σελήνης, σε μια αποστολή που θεωρείται κρίσιμη για τη εξερεύνηση της Σελήνης και για τη θέση της Ινδίας ως μια διαστημική δύναμη, λίγες μόλις ημέρες μετά τη συντριβή του ρωσικού διαστημόπλοιου Luna-25.

«Αυτή η στιγμή θα μείνει αξέχαστη. Είναι εκπληκτικό. Αυτή είναι μια κραυγή νίκης της νέας Ινδίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ανεμίζοντας την ινδική σημαία καθώς παρακολουθούσε την προσελήνωση, από τη Νότια Αφρική όπου συμμετέχει σε μια σύνοδο κορυφής των BRICS.


India’s students and teachers celebrate Chandrayaan-3 moon landing


India Moon landing: Chandrayaan-3 spacecraft lands near south pole - BBC News

Επιστήμονες και αξιωματούχοι χειροκροτούσαν, ζητωκραύγαζαν και αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλον μόλις το διαστημόπλοιο προσεληνώθηκε και άνθρωποι σε όλη την Ινδία ξεσπούσαν σε πανηγυρισμούς, με πολλούς να ανάβουν πυροτεχνήματα και άλλους να χορεύουν στους δρόμους.


27578290


27578382

«Η Ινδία βρίσκεται στο φεγγάρι», είπε ο Σ. Σόμαναθ, επικεφαλής του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικής Έρευνας (ISRO) καθώς το διαστημόπλοιο Chandrayaan-3 έφθασε την επιφάνεια της Σελήνης, καθιστώντας την Ινδία την τέταρτη χώρα που προσελήνωσε επιτυχώς ένα διαστημικό σκάφος στη Σελήνη μετά τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία.


27578302


27578415

Δημοφιλέστερα

To Top