Ελλάδα

Φωτιά στην Πάρνηθα: Ακόμη μία νύχτα μάχης με τις φλόγες – Στα νοτιοδυτικά οι αναζωπυρώσεις

Τέταρτη νύχτα πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, με την εικόνα από το πύρινο μέτωπο να παρουσιάζει μεν βελτίωση από νωρίς το απόγευμα λόγω και της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, όμως οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να παλεύουν με τις αναζωπυρώσεις. 

Ειδικότερα το έργο των πυροσβεστών εστιάζεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Πάρνηθας, κοντά στο Φρούριο της Φυλής και στο Ρέμα της Γιαννούλας.

Τα καμένα σπίτια που άφησε πίσω της η φωτιά

Στάχτες και αποκαΐδια άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά με κόπους ετών και περιουσίες, σπίτια και οχήματα, να καταστρέφονται ολοσχερώς, ενώ την ίδια στιγμή στρέμματα γης αφανίστηκαν.

Οι αποκαρδιωτικές φωτογραφίες από το μέτωπο μαρτυρούν την ανυπολόγιστη καταστροφή που έχει συντελεστεί ενώ η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται.


5953000


5952998


5952997


5953003


5953002


5953012


5953013


5953014


5953015

Εκτός από το βασικό μέτωπο στους πρόποδες της Πάρνηθας στο δυτικό κομμάτι, η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει αναζωπυρώσεις ανατολικά από τη Μονή Κλειστών, μία περιοχή δύσβατη, καθώς οι χαράδρες εκεί δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμες. 

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο σε περιοχές κοντά σε οικισμούς.

Εντυπωσιακό βίντεο από ελικόπτερο της Πυροσβεστικής στην Πάρνηθα

Με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και θάρρος, πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα που απειλούν πολλές περιοχές της Ελλάδας. Τα τελευταία, δε, 24ωρα τα εναέρια μέσα που προχώρησαν σε ρίψεις ήταν πολλά, με τους χειριστές να επιτελούν ένα πραγματικά δύσκολο και απαιτητικό έργο ενώ πυκνοί καπνοί και ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την επιχείρηση κατάσβεσης.


Ότι «είδε» το συντονιστικό ελικόπτερο της πυροσβεστικής: οι εντολές του χειριστή

Δημοφιλέστερα

To Top