Ελλάδα

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες – Εξασθενούν οι άνεμοι στα πύρινα μέτωπα

Σήμερα Παρασκευή θα επικρατήσουν ευνοϊκότερες καιρικές συνθήκες για τον περιορισμό των πύρινων μετώπων, καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση και μάλιστα μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός  είναι αίθριος από νωρίς το πρωί σε όλη τη χώρα, ενώ σταδιακά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά όλη της χώρας.

Πλην της Αττικής, σε όλα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν παροδικές μπόρες και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Στη δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ιονίου θα βρέξει λίγο και στα πιο πεδινά και παραθαλάσσια. Στα νησιά του Αιγαίου θα επικρατήσει λιακάδα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί κοντά τους 36 βαθμούς στα βόρεια, και 34-35 στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 33-36 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Όσον αφορά στους ανέμους, η εικόνα που αναμένουμε θα είναι βελτιωμένη. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι στο Ιόνιο 2-3 μποφόρ και στο Αιγαίο βορειοανατολικής διεύθυνσης, με ένταση 4-6 μποφόρ.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cv1ckcd8e2zl)

Ο καιρός με μια ματιά

-Λίγες νεφώσεις και παροδική αστάθεια Παρασκευή Σάββατο
-Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και τοπικά θα φτάσει τους 35 με 37 με πτώση το Σαββατοκύριακο 
-Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5-6 μποφόρ

Ο καιρός στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27-35 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις 4-6, πρόσκαιρα στα ανατολικά και 7 μποφόρ, με εξασθένηση το απόγευμα.

Δημοφιλέστερα

To Top