Αθλητισμός

Το… απωθημένο του Μίλτου Τεντόγλου: Έχει κερδίσει όλα τα χρυσά, αλλά του λείπει το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος!

Τον Αύγουστο του 1991 στο Τόκιο και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ο Μάικλ Πάουελ πηδάει στα 8,95μ και κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος.

Το προηγούμενο ήταν 8,90μ, το είχε πετύχει ο Αμερικανός Μπομπ Μπίμον στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στο Μεξικό.


Mike Powell - World Long Jump Record 1991

Ο Μάικ Πάουελ ακόμη και σήμερα, 32 χρόνια μετά, είναι ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο μήκος με τον Μίλτο Τεντόγλου να ονειρεύεται να του το… πάρει.

Το όνειρο αυτό για τον Έλληνα πρωταθλητή δύσκολα θα γίνει πραγματικότητα. Έχει όμως άλλο ένα το οποίο σύντομα θα πάρει σάρκα και οστά.

Ο Μίλτος Τεντόγλου με το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης συμπλήρωσε την απίθανη συλλογή του.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cv107g5jzavt)

Έχει πλέον χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (ανοιχτός-κλειστός) και σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (ανοιχτός-κλειστός).

Το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος όμως δεν το έχει. Ποιος το έχει; Ο Λούης Τσάτουμας. Είναι 8,66μ και το πέτυχε το 2007 στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Καλαμάτα και στα “Παπαφλέσσεια”.

Το ρεκόρ κρατάει 16 χρόνια αλλά είναι θέμα χρόνου να το καταρρίψει ο Μίλτος Τεντόγλου. Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη Βουδαπέστη δήλωσε απογοητευμένος στην ΕΡΤ αφού ήθελε ένα άλμα στα 8,70μ το οποίο μαζί με το χρυσό θα του χάριζε και το πανελλήνιο ρεκόρ.

Δημοφιλέστερα

To Top