Αθλητισμός

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο, στον τελικό του ύψους η Κουλιτσένκο – Βίντεο και φωτογραφίες

Ιστορία έγραψε στη Βουδαπέστη η Έλενα Κουλιτσένκο. 

Η 21χρονη Ρωσίδα η οποία πολιτογραφήθηκε Κύπρια και πριν από λίγες εβδομάδες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ-23 στο ύψος προκρίθηκε την Παρασκευή στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος γυναικών! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @kulichenko_elena

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Trackfieldcy (@trackfieldcy)

Η αθλήτρια του Τζέιμς Τόμας, πέρασε με την τρίτη προσπάθεια το 1,92μ., σημειώνοντας νέα ατομική επίδοση στον ανοικτό στίβο, άλμα που ήταν αρκετό τελικά να της δώσει την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής (27/8) στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση! 


5953847_2


5953836


5953896


5953731

Η Κουλιτσένκο έγινε η πρώτη Κύπρια αθλήτρια, μετά την Ελένη Αρτυματά (200μ., 2009), η οποία θα λάβει μέρος σε έναν τελικό Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. 

Ποιά είναι η Έλενα Κουλιτσένκο

Η νεαρή αθλήτρια γεννήθηκε στην πόλη Οντίντσοβο της Ρωσίας (προάστιο της Μόσχας), στις 28 Ιουλίου 2002 και από μικρή αγάπησε τον κλασσικό αθλητισμό. Το 2017 κατέκτησε το χρυσό στο πρωτάθλημα Κ-18 της Ρωσίας αλλά και το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας στην πόλη Γκιορ της Ουγγαρίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @kulichenko_elena

Η χαρά της όμως δεν κράτησε για πολύ. Η Ρωσία τιμωρήθηκε το 2019 από την παγκόσμια ομοσπονδία λόγω του εργαστηρίου ντόπινγκ της Μόσχας.

Γονείς της είναι ο Αλεξέι και η Μαρίνα Κουλιτσένκο. Ο πατέρας της εργάζεται στην Κύπρο και έχει και σημαντική ακίνητη περιουσία στο νησί. Η Έλενα ξεκίνησε να φοιτά σε ρωσικό πανεπιστήμιο αλλά δεν ήταν ευχαριστημένη. Έφυγε και εξασφάλισε υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια των ΗΠΑ. Το 2021 ξεκίνησε σπουδές στον τομέα της Ανθρώπινης Ανάπτυξης.


elena_6


elena_5


elena_4


elena_3


elena_2


elena_1

Δημοφιλέστερα

To Top