Ελλάδα

Φαιστός: Ιερόσυλος συνελήφθη με τα κέρματα που άρπαξε από μοναστήρι

Πλήθος κέρματα που η αξία τους έφτανε τα 400 ευρώ, βρέθηκαν πάνω σε έναν 42χρονο Έλληνα ο οποίος υποβλήθηκε σε τυχαίο έλεγχο από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, το βράδυ της Παρασκευής, ενώ στην κατοχή του κατασχέθηκαν και 70 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή.

Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί και να προσαχθεί για προανάκριση, η οποία αποκάλυψε ότι ήταν ο ιερόσυλος που είχε τρυπώσει την επομένη του Δεκαπενταύγουστου στην εκκλησία της μονής της Παναγίας Οδηγήτριας στην περιοχή Πόμπια και είχε παραβιάσει το παγκάρι, από το οποίο είχε αρπάξει το ποσό των 2.000 ευρώ που είχε συγκεντρωθεί από τις αθρόες επισκέψεις προσκυνητών για την γιορτή της Παναγίας! Τα 400 ευρώ ήταν ένα μέρος από τη λεία της κλοπής και αποδόθηκαν στον ηγούμενο της μονής.

Παρ’ όλο που είχε παρέλθει το χρονικό όριο του αυτοφώρου για την παραβίαση του παγκαριού, ο ιερόσυλος δεν απέφυγε τις χειροπέδες καθώς παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών, ενώ για την κλοπή σχηματίστηκε σε βάρος του ξεχωριστή δικογραφία.

Δημοφιλέστερα

To Top