Διεθνή

Λιβύη: Η ΥΠΕΞ «τίθεται σε διαθεσιμότητα» μετά τη συνάντησή της με τον ομόλογό της του Ισραήλ

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης έθεσε σε διαθεσιμότητα την υπουργό Εξωτερικών Νάιλα αλ Μανγκούς αφού έγινε γνωστό χθες Κυριακή πως συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό της την περασμένη εβδομάδα.

Η κυρία Μανγκούς «τίθεται προσωρινά σε διαθεσιμότητα» και θα διενεργηθεί «διοικητική έρευνα» σε βάρος της από επιτροπή με προεδρεύουσα την υπουργό Δικαιοσύνης, αποφάσισε χθες βράδυ η κυβέρνηση του Αμπντελχαμίντ Ντμπάιμπα, αναφέρει κυβερνητικό έγγραφο που μεταφορτώθηκε στο Facebook.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του Υπουργείου Εξωτερικών στην Τρίπολη καταδικάζοντας τη συνάντηση.

Εξαγριωμένο πλήθος συγκεντρώθηκε και στη Μισράτα για να διαμαρτυρηθεί για την προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και του Ισραήλ, μετά τη συνάντηση του Νάιλα αλ Μανγκούς με τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ, Έλι Κοέν.

Η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν και της υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης Νάιλα Μανγκούς πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

“Μίλησα με την υπουργό Εξωτερικών για τις μεγάλες δυνατότητες των δύο χωρών από τις σχέσεις τους”, δήλωσε ο Κοέν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, “καθώς και τη σημασία της διαφύλαξης της κληρονομιάς του λιβυκού εβραϊσμού, η οποία περιλαμβάνει τη συντήρηση και αποκατάσταση των συναγωγών και των εβραϊκών νεκροταφείων στη χώρα”.

Δημοφιλέστερα

To Top