Ελλάδα

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Χάρτης με τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν έως και τις 7 Σεπτεμβρίου

Την πορεία που θα ακολουθήσουν οι θερμοκρασίες έως και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου καταγράφει ο Σάκης Αρναούτογλου. Ο  μετεωρολόγος παραθέτει όλα τα στοιχεία με ανάρτηση που έκανε σήμερα στα social media.

Αναλύοντας τα τελευταία προγνωστικά καιρικά μοντέλα, προκύπτει ότι οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ωστόσο από τις 2 Σεπτεμβρίου ενισχύονται οι άνεμοι που θα φτάσουν έως και τα επτά μποφόρ. 

Ενισχυμένοι βόρειοι ανέμοι προβλέπονται συγκεκριμένα στο Αιγαίο, την ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από τις 2 Σεπτεμβρίου. 

Δείτε τον χάρτη


kairos-arnaoutoglou-zesti-xartis

Η εξέλιξη του καιρού από σήμερα 28/08 μέχρι και την Παρασκευή 

Εξασθενούν από σήμερα Δευτέρα οι άνεμοι με μέγιστη ένταση μόνο στα νότια τμήματα τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η μείωση της έντασης των ανέμων ενδέχεται να βοηθήσει την κατάσταση στο πύρινο μέτωπο στον Έβρο, όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της για δέκατη συνεχόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση του μετεωρολόγου Δημήτρη Παπαϊωάννου, στην περιοχή της Ροδόπης οι άνεμοι προβλέπεται να «γυρίσουν» και να ενισχυθούν αύριο σε νοτιάδες. 

Βίντεο: Αλλάζει η διεύθυνση των ανέμων στον Έβρο – Ενισχύονται οι νοτιάδες αύριο 


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cv3wnrtwcpp5)

Γενικότερα, αν και η εβδομάδα θα ξεκινήσει με καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, στα δυτικά θα έχει αστάθεια που σταδιακά θα επηρεάσει και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά της χώρας με πιο οργανωμένες βροχές από την Πέμπτη.

Ηλιοφάνεια και θερμοκρασία έως 38 βαθμούς Κελσίου θα έχουμε σήμερα, με τον καιρό να μην έχει σκαμπανεβάσματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η αλλαγή στο σκηνικό έρχεται από την Τρίτη, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, δεν θα διαρκέσουν πολύ.

Δημοφιλέστερα

To Top