Αθλητισμός

Μουντομπάσκετ, Ελλάδα-ΗΠΑ (15:40, ΕΡΤ1)

Είναι από τα ματς που τα συνοδεύει ο τίτλος κλισέ «δεν έχει να χάσει τίποτα, παρά μόνο να κερδίσει πολλά…». Κι η αλήθεια είναι ότι η εθνική ομάδα μπάσκετ δεδομένων των προβλημάτων της (κι ειδικά με την απώλεια στο… παρά πέντε του Μήτογλου) θεωρητικά δεν μπορεί να κοντράρει αυτήν την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, εκτός κι αν οι παίκτες του Στιβ Κερ  μας δώσουν το δικαίωμα…

Ελλάδα και ΗΠΑ μετρούν από μια νίκη, με τις δύο ομάδες να έχουν βρεθεί αντιμέτωπες και πριν από λίγες ημέρες σε φιλική αναμέτρηση στο Άμπου Ντάμπι, όπου οι Αμερικανοί επικράτησαν εύκολα με 108-86, αλλά όπως ξεκαθάρισε κι ο Δημήτρης Ιτούδης στις χθεσινές του δηλώσεις:

«Με την Ιορδανία οφείλεις να κερδίσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξεκινάς ένα παιχνίδι με τις ΗΠΑ για να χάσεις και να παραδοθείς. Εμείς θέλουμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Αναμφίβολα είναι πολύ δύσκολη η αποστολή μας, αλλά θέλουμε σίγουρα να κερδίσουμε πράγματα από αυτό το παιχνίδι. Η δυναμική που έχουν οι ΗΠΑ στα μεγάλα ύψη, στην αθλητικότητα και την εκρηκτικότητα είναι κάτι διαφορετικό σχέση με την Ιορδανία. Αυτό έχει να κάνει και με την ποιότητα».

To σημερινό (28/8) πρόγραμμα στη 2η αγωνιστική της Α΄ φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ 2023, που διεξάγεται σε Μανίλα (Φιλιππίνες), Οκινάουα (Ιαπωνία) και Τζακάρτα (Ινδονησία):

2η Αγωνιστική – Δευτέρα 28 Αυγούστου

Βενεζουέλα – Πράσινο Ακρωτήρι (6ος Όμιλος) 75-81

Κίνα – Νότιο Σουδάν (2ος Όμιλος) 69-89

Νέα Ζηλανδία – Ιορδανία (3ος Όμιλος) 95-87 (παράταση)

Ακτή Ελεφαντοστού – Ιράν (7ος Όμιλος) 71-69

14.30: Γεωργία – Σλοβενία (6ος Όμιλος)
15.00: Πουέρτο Ρίκο – Σερβία (2ος Όμιλος)
15.40: Ελλάδα – ΗΠΑ (3ος Όμιλος)
16.30: Βραζιλία – Ισπανία (7ος Όμιλος)

Δείτε ΕΔΩ τις βαθμολογίες

Δημοφιλέστερα

To Top