Αθλητισμός

Champions League, Play off: Παναθηναϊκός-Μπράγκα (22:00, Cosmote Sport 2)

Ο Παναθηναϊκός απέχει ένα βήμα από τη μεγάλη επιστροφή του στην κορυφαία γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Δεκατρία χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, οι πράσινοι έχουν σήμερα τη μεγάλη ευκαιρία για να κλείσουν θέση στην κλήρωση της ερχόμενης Πέμπτης.

Για να συμβεί αυτό πρέπει ανατρέψουν το 2-1 με το οποίο ηττήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Πορτογαλία από τη Μπράγκα.

Ένα σκορ που διαμορφώθηκε από τα λάθη των πράσινων που επέτρεψαν στη Μπράγκα να προηγηθεί με 2-0, πριν μειώσει ο Μαντσίνι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλάζοντας εντελώς την εικόνα του δεύτερου αγώνα.

Η αλήθεια είναι ότι οι… καθυστερήσεις φαίνεται πως ταιριάζουν στο φετινό Παναθηναϊκό, καθώς και κόντρα στη Μαρσέιγ βρήκε στα… χασομέρια του αγώνα το χρυσό γκολ που χρειάζονταν για να στείλει αρχικά το ματς στην παράταση και μετά να πάρει την πρόκριση στα πέναλτι.

Σήμερα όμως στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (έγινε το αναμενόμενο sold από τους τρελαμένους φίλους του τριφυλλιού) ο ΠΑΟ αναμένεται να μπει με… φούρια στο ματς αναζητώντας το γρήγορο γκολ που θα αλλάξει τα δεδομένα και θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα (εκτός είναι οι Λοντίγκιν, Κλεϊνχέισλερ που δεν λογίζονται ως βασικοί), αλλά ακόμη δεν είναι σίγουρο αν θα παρατάξει την ίδια αρχικά ενδεκάδα με τον πρώτο αγώνα ή θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές (Ιωαννίδης αντί Σπόραρ και Σένκεφελντ αντί Γέντβαϊ οι πιο πιθανές).

Στη Μπράγκα ο Αρτούρ Ζόρζε δεν υπολογίζει στον τραυματία Αλ Μουσράτι (πολύ σημαντική απώλεια) ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει για τη συμμετοχή του Μπόρχα που είναι εξαιρετικά αμφίβολος.

Οι πιθανές ενδεκάδες
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ – Ρούμπεν, Βιλένα, Τζούριτσιτς – Παλάσιος, Ιωαννίδης, Μαντσίνι.

ΜΠΡΑΓΚΑ (Αρτούρ Ζορζε): Ματέους – Γκόμες, Φόντε, Νιακατέ, Μάριν – Πίτσι, Αντρέ Όρτα, Καρβάλιο – Ρικάρντο Όρτα, Αμπέλ Ρουίθ, Μπρούμα.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)
Βοηθοί: Τσίρο Καρμπόνε (Ιταλία), Αλεσάντρο Τζαλατίνι (Ιταλία)
Τέταρτος: Μάρκο ντι Μπέλο (Ιταλία)
VAR: Πάολο Βαλέρι (Ιταλία)

Δημοφιλέστερα

To Top