Διεθνή

Τουρκία: Προκλητική εκδήλωση έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη

Προκλητική εκδήλωση μπροστά από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, στην οδό Istiklal, πραγματοποίησαν μέλη του «Πατριωτικού Κόμματος» (Vatan Partisi) με αφορμή τον εορτασμό της 101ης επετείου της «Ημέρας της Νίκης» στις 30 Αυγούστου. Ημέρα που ξεκίνησε η επίθεση των κεμαλικών δυνάμεων και οδήγησε στην ήττα του ελληνικού Στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο.

Την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της επαρχιακής επιτροπής Κωνσταντινούπολης του κόμματος, με τον πρόεδρο Οκάν Οζκάν, να προειδοποιεί και στρέφει τις βολές του κατά της Ελλάδας. «Αυτοί που βρίσκονται απέναντι από την Τουρκία, αντιμετωπίζουν το χαστούκι των Τούρκων, όπως πριν από 100 χρόνια» δήλωσε προκλητικά, εκτοξεύοντας απειλές κατά ΗΠΑ, Ισραήλ και Γαλλίας.

«Μετά τον εορτασμό μας για την Ημέρα της Νίκης της 30ης Αυγούστου, καλούμε από εδώ από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, την γείτονα χώρα να μην πέσει στην παγίδα των ΗΠΑ. Ως στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που προστατεύουμε την ανεξαρτησία της Τουρκίας, σας προειδοποιούμε : ‘‘Οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ δεν είναι φίλοι σας. Αυτοί που ξέρετε ως φίλοι θα σας παρασύρουν ξανά στην άβυσσο.

Όσοι αντιμετωπίσουν την Τουρκία θα τους χαστουκίσουν και πάλι οι Τούρκοι, όπως πριν από 100 χρόνια’’» δήλωσε έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας ο Οζκάν, καταλήγοντας : «Πόσο χαρούμενος είναι αυτός που λέει ότι είμαι Τούρκος!». Το «Πατριωτικό Κόμμα» (Vatan Partisi) είναι εξωκοινοβουλευτικό και στις πρόσφατες Προεδρικές Εκλογές, υποστήριξε τον πρόεδρο Ταγίπ Ερτογάν την Β΄ Κυριακή.

Δημοφιλέστερα

To Top