Ελλάδα

Η εξέλιξη του καιρού τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου – Πού και πότε θα εκδηλωθούν βροχές

Με ήπιες καιρικές συνθήκες και καλές θερμοκρασίες θα κυλήσει η σημερινή ημέρα, δεν θα λείψουν όμως οι τοπικές βροχές στα δυτικά, ηπειρωτικά αλλά και στα νησιά του Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός. Όσο προχωράμε προς τον Σεπτέμβριο, θα βλέπουμε και την υγρασία να αυξάνει και να μικραίνει η διάρκεια της ημέρας, ωστόσο, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν, τουλάχιστον για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου σε υψηλά επίπεδα. 

Τώρα, αύριο, Παρασκευή, ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας φαίνεται ότι θα εκτονωθεί μέσα στο Ιόνιο, θα δώσει όμως κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως προς τα ανατολικά και βόρεια. Και αύριο προς την περιοχή του Έβρου υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να δούμε βροχοπτώσεις που ίσως βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ανησυχητική είναι η πρόγνωση για ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο έως και τα επτά μποφόρ, αυξάνοντας τον κίνδυνο για πυρκαγιές. 

Τι καιρό θα έχουμε σήμερα και αύριο

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 31-08-2023

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 5 και τοπικά στα κεντρικά και νότια έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 29 με 32 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της Θράκης.

Δημοφιλέστερα

To Top