Ελλάδα

Καιρός: Έρχονται τα πρωτοβρόχια του Σεπτεμβρίου, αλλάζει ο καιρός την επόμενη εβδομάδα – Μελτέμι έως και 7 μποφόρ μέσα στο Σαββατοκύριακο

Ο καιρός αλλάζει!

Με ήπιες καιρικές συνθήκες κυλά η τελευταία ημέρα του Αυγούστου, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 31 βαθμούς τα νησιά και ανατολικά, δεν θα λείψουν όμως οι τοπικές βροχές στα δυτικά, ηπειρωτικά αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Στην Αττική ο υδράργυρος φτάνει μέχρι και τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ ηλιόλουστος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη.

Αύριο Παρασκευή μπορεί να έχουμε κάποιες μπόρες σε Μακεδονία και Θράκη σε ορεινές περιοχές, με τα φαινόμενα να μην προβληματίζουν.

Ο καιρός, ωστόσο, αλλάζει το Σαββατοκύριακο, καθώς αυξάνονται τα μελτέμια στο Αιγαίο και φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ δεν αναμένονται σημαντικές βροχές.

Τα νεότερα καιρικά δεδομένα, ωστόσο, δείχνουν νέα αλλαγή του καιρού από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο καιρός θα είναι καλός μέχρι τα τέλη της νέας εβδομάδας, ωστόσο φαίνεται πως θα έχουμε κάποιες μπόρες από τη Δευτέρα και ιδιαίτερα την Τρίτη.

Για τα «πρωτοβρόχια του Σεπτεμβρίου» μίλησε και ο Θοδωρής Κολυδάς σε σημερινή του ανάρτηση στα social media.

📌 31-8-2023 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
✅ Βελτιωμένος καιρός το επόμενο τριήμερο , αλλά από τη Δευτέρα και κυρίως Τρίτη…

Posted by Theodoros Kolydas on Thursday, August 31, 2023

Ανησυχητική είναι η πρόγνωση για ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο έως και τα επτά μποφόρ μέσα στο Σαββατοκύριακο, αυξάνοντας τον κίνδυνο για πυρκαγιές. 

Τι καιρό θα έχουμε σήμερα και αύριο

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 31-08-2023
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

Δημοφιλέστερα

To Top