Αθλητισμός

Βόλεϊ: Παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης θεατών σε αγώνα γυναικών στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ – Δείτε βίντεο

Μία από τις πιο πετυχημένες ομάδες βόλεϊ στην ιστορία του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ, οι Nebraska Huskers (5 πρωταθλήματα, 102 φορές στο Νο1 της κατάταξης, 306 σερί sold out σε αγώνες πρωταθλήματος) είναι πλέον και οι κάτοχοι ενός μοναδικού ρεκόρ που ξεπερνά τα όρια του γυναικείοy βόλεϊ.

Από τα τέλη της περασμένης σεζόν οι υπεύθυνοι του κολεγίου είχαν ενημερώσει για την απόφαση τους η 30η Αυγούστου να είναι «Volleyball Day» στη Νεμπράσκα και εκείνη την ημέρα ο αγώνας τους κόντρα στην Όμαχα να διεξαχθεί αντί για τη φυσική έδρα της γυναικείας ομάδας, αλλά στο Memorial Stadium. Το γήπεδο που χρησιμoποιεί η ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου του κολεγίου και έχει χωρητικότητα 85.458 θεατών.

Στα τέλη Απριλίου, τέσσερις μήνες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα, είχαν πωληθεί 82.000 εισιτήρια (!!!) και χθες τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) γράφτηκε ιστορία.

Η τελική καταμέτρηση έδειξε 92.003 θεατές (η διαφορά από τη χωρητικότητα του γηπέδου προκύπτει από τους θεατές που ήταν εντός αγωνιστικού χώρου) και η Νεμπράσκα μπήκε στο βιβλίο Γκίνες.

Δημοφιλέστερα

To Top