Διεθνή

O Τραμπ επιτίθεται με νέο βίντεο στην «επιστροφή» της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας: «Δεν θα συμμορφωθούμε»

Κατά της «επιστροφής» της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε διάφορα νοσοκομεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα τάχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ με νέο βίντεο που δημοσίευσε στην πλατφόρμα του Truth Social και αναδημοσιεύτηκε από λογαριασμούς υποστηρικτών του στο «Χ».

Σύμφωνα με το Newsweek, πρόσφατα ορισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και νοσοκομεία στις ΗΠΑ επανέφεραν την υποχρεωτική χρήση μάσκας για μέλη του προσωπικού τους ή επισκέπτες, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση των νέων παραλλαγών EG.5 και BA.2.86, καθώς τα κρούσματα βρίσκονται σε άνοδο.

«Δεν θα συμμορφωθούμε» διαμήνυσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter, κάνοντας λόγο για τακτική χειραγώγησης των πολιτών μέσω του φόβου, την οποία συνέδεσε με τους ισχυρισμούς του για προσπάθειες επηρεασμού με αθέμιτα μέσα των εκλογών του 2024.

Ο 77χρονος πολιτικός αναφέρει στο βίντεο ότι, εάν επανεκλεγεί, θα χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να «κόψει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σε κάθε κολέγιο, αερομεταφορέα, ή υπηρεσία δημόσιας συγκοινωνίας που θα επιβάλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας ή το εμβόλιο κατά της Covid-19.

«Οι παράφρονες αριστεροί προσπαθούν πολύ σκληρά να ξαναφέρουν πίσω τα lockdown και τα μέτρα με όλη αυτή την ξαφνική διασπορά φόβου για τις νέες παραλλαγές που έρχονται. Ξέρετε όμως τι άλλο έρχεται; Οι εκλογές», λέει ο Τραμπ στο βίντεο που έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια views μέσα σε ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «θέλουν να ξαναρχίσει η υστερία για τον κορωνοϊό για να μπορούν να δικαιολογήσουν περισσότερα lockdowns, περισσότερη λογοκρισία, περισσότερα ψηφοδέλτια που στέλνονται ταχυδρομικά και τρισεκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες πολιτικών τους συμμάχων πριν τις εκλογές του 2024. Σας θυμίζει κάτι αυτό;».

Επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του για «στημένες εκλογές του 2020» (ισχυρισμοί που δεν αποδείχτηκαν ποτέ) ο Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι ακολουθούν την ίδια γραμμή για να επηρεάσουν «την πιο σημαντική εκλογική αναμέτρηση στην ιστορία των ΗΠΑ».

Δημοφιλέστερα

To Top