Αθλητισμός

Κύπελλα Ευρώπης: Με εξάρα προκρίθηκε ο Άρης Λεμεσού στους ομίλους, αντίο στην… Ευρώπη είπε ο ΑΠΟΕΛ – Δείτε βίντεο

Απίθανη εμφάνιση και σούπερ πρόκριση στους ομίλους του Europa League για τον Άρη! H ομάδα της Λεμεσού άφησε πίσω της το 1-2 του πρώτου ματς, διέλυσε με 6-2 τη Σλόβαν κι έγραψε ιστορία. Αλλωστε, οι Κύπριοι σε έξι ευρωπαϊκά ματς πέτυχαν 19 τέρματα. Μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Γιανίκ Γκομίς ο οποίος σημείωσε χατ τρικ.

Οι Κύπριοι μπήκαν δυνατά και στο 21′ άνοιξαν το σκορ με τον Γκομίς. Τρία λεπτά αργότερα, ο ο Σζόκε μπήκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ στην κίνηση την έστειλε στα δίκτυα για το 2-0! Η Σλόβαν στο 37′ μείωσε με τον Στρέλετς. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις με τον Γκομίς ο Άρης πέτυχε το 3-1. Χατ τρικ στο 51′ για τον Γκομίς, ενώ στο 66′ ήρθε και το 5-1 με τον Μαγιαμπέλα. Στο 72′ ο Μπράουν σημείωσε το 6-1, με τους Σλοβάκους να μειώνουν με τον Μπερσεγκιάν.


ARIS - SLOVA BRATISLAVA ( 6 - 2 ) EUROPA LEAGUE - PLAY OFFS ( 2ND LEG ) 31.08.23

Σούπερ η Σπάρτα Πράγας, διέλυσε με 4-1 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πήρε την πρόκριση για τους ομίλους. Η ήττα στην Κροατία (3-1) δεν επηρέασε τους Τσέχους, οι οποίοι δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης. Ο Χάρασλιν στο 2′ ‘άνοιξε το σκορ και ο Σόρενσεν στο 24′ πέτυχε το 2-0. Ο Πάκαν στο 67′ σημείωσε το 3-0 για τη Σπάρτα. Ο Μπατούρινα μείωσε στο 71′ σε 3-1, ωστόσο ο Ολατούνι στο 87’ έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του. Η Σέριφ ίδρωσε, αλλά πέρασε το εμπόδιο της Κλάκσβικ, επικράτησε 2-1 και βρέθηκε στους ομίλους, μιας και στα Ν. Φερόε οι δυο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1.

Η Καραμπάκ είχε κάνει το πρώτο βήμα στη Λιουμπλιάνα (2-0) και στο Μπακού το 1-1 με την Ολίμπια της έδωσε το εισιτήριο για τους ομίλους.

Η Σλάβια ηττήθηκε 2-1 στην Πολωνία από τη Ζόρια, ωστόσο το 2-0 της Πράγας της έδωσε το δικαίωμα να πανηγυρίσει την πρόκριση. Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν 2-0, αλλά ο Τζούρασεκ στο 83′ έδωσε στους Τσέχους το εισιτήριο για τους ομίλους.

O Άγιαξ με πολλές αλλαγές και σύμμαχο το 4-1 του πρώτου ματς στη Βουλγαρία, ηττήθηκε 1-0 από τη Λουντογκόρετς. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο στόχος του Ολυμπιακού, Κίριλ Ντεσπόντοβ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε o Tισέρα στο 62′.

Τα αποτελέσματα

Καραμπάκ – Ολίμπια 1-1

Ζόρια – Σλάβια Πράγας 2-1

Σπάρτα Πράγας – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4-1

Άρης Λεμεσού – Σλόβαν 6-2

Δημοφιλέστερα

To Top