Ελλάδα

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες από Δευτέρα – «Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών» λέει ο Μαρουσάκης

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα και αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας της χώρας, με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές, ωστόσο από Δευτέρα αναμένεται σοβαρή επιδείνωση εξαιτίας βαρομετρικού χαμηλού, «η εξέλιξη του οποίου θα θυμίσει προχωρημένο Φθινόπωρο παρά τέλη Καλοκαιριού».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, το κύριο χαρακτηριστικό της πολύ ισχυρής κακοκαιρίας που αναμένουμε θα είναι ο μεγάλος όγκος νερού που αναμένεται να πέσει σε μεγάλο μέρος της χώρας. Ένα ακόμη αξιοσημείωτο στοιχείο θα είναι και οι πολύ ενισχυμένοι άνεμοι οι οποίοι ενδέχεται να προσεγγίσουν ακόμη και τα επίπεδα θυέλλης.

«Τα στοιχεία θέλουν η κακοκαιρία να ξεκινά τη Δευτέρα και από τα βόρεια επηρεάζοντας σε πρώτη φάση τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο αλλά και το δυτικό και βόρειο Αιγαίο. Σε δεύτερη φάση όπου θα αφορά το διάστημα Τρίτη – Τετάρτη, φαίνεται να επηρεάζονται κυρίως τα ανατολικά και νότια τμήματα με τα ανατολικά προσήνεμα αλλά και το δυτικό – βορειοδυτικό Αιγαίο να βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδο κινδύνου».

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας με…

Posted by Klearhos Marousakis on Saturday, September 2, 2023

Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου, υπάρχει ενδεχόμενο σχηματισμού μεσογειακού κυκλώνα, που αν και προγνωστικά τουλάχιστον φαίνεται να λαμβάνει χώρα μακριά από την περιοχή μας, θέλει ιδιαίτερη παρακολούθηση μιας και σε δεύτερο χρόνο «εφόσον αυτός αντέξει και δεν διαλυθεί στις ακτές της βόρειας Αφρικής, είναι δυνατόν να απασχολήσει τμήματα της χώρας μας ανάλογα με την τροχιά του».

Ο ίδιος αναφέρει ότι είναι πιθανή η εκδήλωση ακραίων φαινομένων στην Ελλάδα, αφού «είμαστε σε μία εποχή όπου οι θάλασσές μας είναι πολύ θερμές και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εκρηκτική αστάθεια που με τη σειρά της μπορεί να παράξει τον ιδιαίτερα επικίνδυνο καιρό που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την ανθρώπινη ζωή. Φαινόμενα όπως χαλάζι, υδροστρόβιλοι, ανεμοστρόβιλοι, κεραυνοί, υψηλός κυματισμός, επικίνδυνοι άνεμοι κτλ, είναι πολύ πιθανό να παρατηρηθούν».

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την πρόβλεψη της ΕΜΥ για το σαββατοκύριακο και τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδας:

Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά των ηπειρωτικών περιοχών, κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Δημοφιλέστερα

To Top