Οικονομία

Φοιτητική Στέγη: Ποιες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης διαθέτουν φοιτητικές κατοικίες έως 300€ (πίνακες)

Οι διακοπές τελείωσαν και οι οικογένειες των νέων φοιτητών που δεν κινήθηκαν άμεσα για την αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας μετά την ανακοίνωση των βάσεων, «κατακλύζουν» τις φοιτητικές περιοχές της χώρα μας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τη φετινή χρονιά, πολλοί γονείς που ήταν σίγουροι για τη Πανεπιστημιακή σχολή που θα εισαχθεί ο νέος φοιτητής, ξεκίνησαν την αναζήτηση φοιτητικής στέγης πριν την ανακοίνωση των βάσεων, με στόχο το προσιτό ενοίκιο.

Η φετινή χρονιά, χαρακτηρίζεται από τις δυσκολότερες χρονιές όσον αφορά στην αναζήτηση κατοικίας σε προσιτό ενοίκιο, με τις αυξήσεις των ζητούμενων ενοικίων να αγγίζουν ακόμη και το 12%-16% σε σχέση με πέρυσι στις φοιτητικές περιοχές της Αθήνας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συσσωρευτική αύξηση από το 2017 έως σήμερα να αγγίζει το 55%-60% στην Αθήνα.

Μηδενική διαθεσιμότητα φοιτητικών κατοικιών με μίσθωμα έως 300€

Πέρυσι, την ίδια χρονική στιγμή, η διαθεσιμότητα φοιτητικών κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€, ήταν 10% στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα που προκύπτουν από τις αναρτημένες αγγελίες ακινήτων σε ιστοσελίδες, η αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας άνω του 1ου ορόφου έως 50τμ με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€ στην Αθήνα και ιδιαίτερα στις φοιτητικές περιοχές καταγράφεται σχεδόν μηδενική.

Συγκεκριμένα, στις περιοχές του κέντρου των Αθηνών, οι κατοικίες άνω του 1ου ορόφου έως 50τμ που διατίθενται με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€, αποτελούν μόλις το 2,89% (12,47% το 2022) επί του συνόλου των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών άνω του 1ου ορόφου έως 50τμ.

Παρόμοια εικόνα καταγράφεται και στις περιοχές των Δυτικών Προαστίων, όπου μόλις το 3,7% των κατοικιών άνω του 1ου ορόφου έως 50τμ διατίθενται με μίσθωμα έως 300€ τη φετινή χρονιά, έναντι του 14,29% πέρυσι.

Στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων, η διαθεσιμότητα φοιτητικών κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€ είναι μηδενική (0,3%) ενώ στον Πειραιά 0,94%.

Αττική Ποσοστό διαθεσιμότητας ακινήτων
Έως 50 τ.μ. – έως 300€/μήνα

Αθήνα Κέντρο 2,89%

Δημοφιλέστερα

To Top