Αθλητισμός

Μουντομπάσκετ, Λιθουανία – Σερβία 68-87: Μετέτρεψε το ντέρμπι σε… περίπατο

Δίχως να επιτρέψει στους Λιθουανούς να καταθέσουν τίποτα από τα καλά τους στοιχεία, η Σερβία έκανε… πάρτι (68-87) στον πρώτο προημιτελικό του Μουντομπάσκετ, παίζοντας και για τον Σίμανιτς και περιμένει πλέον Καναδά ή Σλοβενία στην τετράδα. Ο Μπογκντάνοβιτς ήταν πραγματικός ηγέτης στην επίθεση, Αβράμοβιτς και Γκούντουριτς άλλαξαν τον ρυθμό της αναμέτρησης ενώ ο Πετρούσεφ και ο Μιλουτίνοφ σκόραραν όταν έπρεπε για να πάρουν τις «μάχες» κόντρα σε Βαλαντσιούνας και Μοτιεγιούνας.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης είχε… παραδοσιακή Λιθουανία, βγαλμένη από το MundoBasket. Με σημάδι στον Βαλαντσιούνας, οι Σέρβοι δεν πρόλαβαν να βγάλουν έγκαιρα τις βοήθειες και από την περίμετρο το αρχικό 4/4 παγίωσε μία μικρή διαφορά (16-10, 4′), αφού Μπραζντέικις και Σεντεγκέρσκις βοήθησαν επιθετικά τον ψηλό τους. Η Σερβία όμως πρόλαβε να μαζέψει γρήγορα το σκορ, με δύο κλεψίματα που έφεραν ισάριθμα καλάθια και τελευταίο αυτό του Αβράμοβιτς (20-20, 7′).

Η μορφή του αγώνα άλλαξε με την είσοδο αυτού και Γκούντουριτς. Ο πρώτος πίεσε ασφυκτικά την μπάλα, ο δεύτερος έφερε καθαρό μυαλό στην επίθεση και οι Σέρβοι χτυπώντας με τον Πετρούσεφ (7 πόντοι) τον Μοτιεγιούνας, ξέφυγαν με 31-38 (16′). Ο Μπογκντάνοβιτς σε εκείνο το σημείο συνέχισε να… πυροβολεί, σκοράροντας τρίποντο μπροστά στον Γιοκουμπάιτις για το 33-41, με τον Μιλουτίνοφ να παίρνει τη σκυτάλη από τους 18 πόντους του συμπαίκτη του και να πετυχαίνει άλλους 9. Από τα 5/6 τρίποντα οι Λιθουανοί κατέληξαν σε… λιθοβολία με 5/14 στο ημίχρονο και έτσι ο Μπογκντάνοβιτς βρήκε χώρο για δράση ξανά, σκοράροντας το 38-49 στο φινάλε του ημιχρόνου.

«Πάρτι» στο δεύτερο ημίχρονο
Ο Μακσβίτις έπαιξε ζώνη για δύο κατοχές αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τους Σέρβους και τον Μπογκντάνοβιτς. Ο Μιλουτίνοφ πάσαρε, ο Γιόβιτς σκόραρε δύο τρίποντα και η διαφορά πήγε στους 14 (48-62, 25′). Ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού σκόραρε και τρίτο τρίποντο, με τους Λιθουανούς να τα χουν χαμένα και τον Αβράμοβιτς να κλέβει ξανά στο κέντρο.

Με το -18 του 3ου δεκαλέπτου, η Λιθουανία έπρεπε να ανέβει ένα βουνό. Η χαριστική βολή δόθηκε από τον Φιλίπ Πετρούσεφ, που έβαλε δύο τρίποντα στο πρόσωπο του Βαλαντσιούνας για το 57-82 (33′) και άναψε τη σπίθα για πάρτι. Οι Λιθουανοί δεν είχαν πλέον ούτε τον τρόπο, ούτε τις λύσεις για να επιστρέψουν στην αναμέτρηση και μοιραία παραδόθηκαν άνευ όρων, με τους Σέρβους να παίρνουν το εισιτήριο για την τελική τετράδα.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 38-49, 55-73, 68-87

Δημοφιλέστερα

To Top