Οικονομία

Σημαντική διέξοδος για την ελληνική ναυτιλία η χρηματοδότηση από την Κίνα

Η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο με αιχμή του δόρατος τη Ναυτιλία αποτέλεσε το θέμα συζήτησης στην εκδήλωση για τη 10η επέτειο της πρωτοβουλίας “Μία Ζώνη Ένας Δρόμος” που πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος χθες με τη συνεργασία της κινεζικής πρεσβείας στην Ελλάδα, της Τράπεζας Εισαγωγών-Εξαγωγών της Κίνας- China EXIMBANK και της Ένωσης Τραπεζικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας. Θέμα ήταν ο σημαντικός ρόλος της κινεζικής χρηματοδότησης για την ανάπτυξη του ελληνόκτητου στόλου.

Το “παρών” έδωσαν οι εφοπλιστές Γιώργος Προκοπίου, Χάρης Βαφειάς, δρ Ιωάννης Κούστας, Μιχάλης Χανδρής, Σεμίραμις Παληού, Λου Κολλάκης, Νίκος Μουνδρέας Μιχάλης Μποδούρογλου, ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Πατέρας και στελέχη του τραπεζικού κλάδου.

“Ο πρόεδρος της τράπεζας EXIMBANK, Ren Shengjun είναι από τους σπουδαιότερους τραπεζίτες της Κίνας και ένας από τους σημαντικότερους που έχει απευθυνθεί δια ζώσης στην ελληνική ναυτιλία” είπε στο newmoney.gr ο Γιώργος Ξηραδάκης της Ένωσης Τραπεζικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας και προσέθεσε:

“Εκδηλώσεις όπως αυτή στοχεύουν και στην ενίσχυση του Πειραιά ως ναυτιλιακού και χρηματοδοτικού κέντρου. Κάποτε υπήρχαν 10αδες τράπεζες που είχαν έδρα στην Ελλάδα και έχουν αποχωρήσει. Πρόκειται για μία αξιόλογη προσπάθεια της Ένωσης στην προσέλκυση νέων τραπεζών και την αξιοποίηση νέων στελεχών στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top