«Επί του συνόλου των εξαγωγών, η Ιταλία απορροφά περίπου το 11% (το 70% στη Γερμανία), αλλά το ποσοστό αυτό, χρόνο με το χρόνο αυξάνεται. Μια καθόλου απογοητευτική επίδοση, για ένα προϊόν το οποίο, μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν άγνωστό ή το πολύ-πολύ έμοιαζε με ένα είδος αναμνηστικού των διακοπών στην Ελλάδα», προσθέτει η Sole.
Η ιταλική εφημερίδα, τέλος, υπογραμμίζει ότι το παραδοσιακό τυρί δεν χρησιμοποιείται, πλέον, μόνον στη γνωστή χωριάτικη σαλάτα, αλλά και σε πιο «ψαγμένες» συνταγές, όπως, για παράδειγμα, στα μακαρόνια στο φούρνο, τα οποία κερδίζουν όλο και περισσότερους θιασώτες στο διαδίκτυο.
Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ