Ελλάδα

Κακοκαιρία «Daniel»: «Φούσκωσε» ο Πηνειός και υπερχειλίζουν τα φρεάτια – Εκκενώνονται χωριά στη Λάρισα

Δραματική παραμένει η κατάσταση στον κάμπο της Θεσσαλίας, με το Δήμο Λαρισαίων να προχωρά στην εκκένωση των χωριών Μάνδρα, Κουτσόχερο και Αμυγδαλέα.

Ο Πηνειός έχει φουσκώσει επικίνδυνα, ενώ οι τεράστιες ποσότητες νερού συνεχίζουν να ρέουν με κατεύθυνση τη Λάρισα.

Στο πόδι είναι εδώ και λίγες ώρες οι κάτοικοι στη συνοικία του Αγίου Θωμά στη Λάρισα βλέποντας το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων να μην μπορεί να ανταποκριθεί εξαιτίας της υψηλής στάθμης του Πηνειού κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να αρχίσει να ανεβαίνει η στάθμη των νερών στους δρόμους της συνοικίας απειλώντας σπίτια και επιχειρήσεις.


thomas1a


thomas2a

Μάλιστα ορισμένοι κάτοικοι εγκαταλείπουν τις οικίες τους και καταφεύγουν σε συγγενικά πρόσωπα ενώ η ανησυχία γενικότερα των κατοίκων είναι έντονη για την εξέλιξη της βραδιάς. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής και αστυνομία.


Πρόβλημα υπερχείλισης  στη συνοικία  του Αγίου Θωμά  στη Λάρισα

Ανάλογα πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίζονται και σε άλλες συνοικίες της Λάρισας, αλλά και στις Εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης, σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών

Υπό τον φόβο να «σπάσει» ο Πηνειός εστάλη μήνυμα του «112» λίγο πριν τις 22.30 στους κατοίκους που βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού.

«Αν βρίσκεστε εντός πλημμυρικής ζώνης Πηνειού ποταμού στα όρια του Δήμου Λαρισαίων απομακρυνθείτε λόγω κινδύνου υπερχείλισης του ποταμού. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα του «112».

Δημοφιλέστερα

To Top