Ελλάδα

Κακοκαιρία «Daniel»: Μεταμεσονύχτια σύσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον Πηνειό

Κορυφώνεται η αγωνία στη Λάρισα εξαιτίας του Πηνειού που έχει φουσκώσει επικίνδυνα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Daniel», ενώ ήδη έχουν εκκενωθεί τρία χωριά του Δήμου Λαρισαίων, η Μάνδρα, η Αμυγδαλέα και το Κουτσόχερο. Στη Λάρισα μέχρι τη 1.30 τα ξημερώματα είχαμε περιορισμένης έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα σε εργατικές κατοικίες Γιάννουλης και Άγιο Θωμά, κυρίως λόγω του η στάθμη του ποταμού πλέον είναι πάνω από το ύψος της τάφρου του Χατζηχαλάρ, με αποτέλεσμα όμβρια να επιστρέφουν μέσω των φρεατίων και να πλημμυρίζουν δρόμους.

Λίγο πριν τις 02:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας εστάλη νέο μήνυμα στους κατοίκους της Φαρκαδόνας, με την Πολιτική Προστασία να τους καλεί αν βρίσκονται στην περιοχή να απομακρυνθούν προς Γριζάνο και αν βρίσκονται στις περιοχές Κλοκοτός, Γεωργανάδες και Πετρόπορος να απομακρυνθούν προς Οιχαλία λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, παρουσία του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου κ. Απόστολου Καλογιάννη, όπου αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα, καθώς και τα σενάρια για τη δύσκολη αυτή νύχτα.


Κίνηση και κόσμος στους δρόμους της Λάρισας - Αναστάτωση από την στάθμη του Πηνειού

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, πέραν των αντιπλημμυρικών ζωνών, διαφαίνεται συγκρατημένα στον ορίζοντα αισιοδοξία για την έκβαση της κατάστασης, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή, γίνονται αυτή την ώρα και νέες παρεμβάσεις εκεί όπου κρίνεται απαραίτητο. Ήδη για να αποσυμφορηθεί ο Πηνειός πάρθηκε η απόφαση να σπάσουν αναχώματα στο Φράγμα της Γυρτώνης.


Φράγμα Γυρτώνης

Δημοφιλέστερα

To Top