Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Φόβοι για την άνοδο της στάθμης στον Πηνειό – Μεγάλες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στη Λάρισα για το ενδεχόμενο να πλημμυρίσει ο Πηνειός και να πλημμυρίσει η πόλη, στο πλαίσιο της κακοκαιρίας Daniel. Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τον Δήμο, το ύψος του ποταμού έφτασε τα 10 μέτρα.

Σε αρκετές συνοικίες της πόλης, τα πλημμυρικά φαινόμενα συνεχίζονται. Αρκετές συνοικίες έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, λόγω της υπερχείλισης των φρεατίων. Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν, ακόμη και με βάρκες, για να απεγκλωβίσουν κατοίκους. Στις επιχειρήσεις μετέχουν και δεκάδες εθελοντές που μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων, συνεχίζουν να γεμίσουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα όπου χρειαστεί ώστε προστατεύουν όσο μπορούν οι κατοικίες.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cvea5jw45nix)

Μεγάλες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού στην Καρδίτσα

Την ίδια ώρα, τεράστια παραμένει η επιχείρηση στην Καρδίτσα, ενώ πάνω από τις πληγείσες περιοχές πετούν 22 εναέρια, (20 ελληνικά και 2 ελβετικά). Οι αρχές διέσωσαν μια τετραμελή οικογένεια με μωρό 2 μηνών, όπως και άλλη μία οικογένεια με νεογέννητο 30 ημερών.

Από τον οικισμό Κόρδα απομακρύνθηκαν 30 άτομα, που περίμεναν να φύγουν από το σημείο. Επιχειρήσεις γίνονται επίσης σε Μαραθέα, Πόρτα, Γιαννούλη, όπου έχουν απομακρυνθεί 45 άτομα με εναέρια και 70 με βάρκες, ενώ οι αρχές στέλνουν κλινοσκεπάσματα, νερά και φαγητά.

Μέχρι στιγμής, οι νεκροί είναι 10, ενώ το ζευγάρι των Γερμανών έχει βρεθεί σώο.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cve94ul7cokh)

Το νερό παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Βόλο

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες να ξεπεραστούν τα προβλήματα στον Βόλο και εν γένει στη Μαγνησία.

Δημοφιλέστερα

To Top