Οικονομία

Το διάσημο σχολείο θηλέων της Νέας Υόρκης με τα δίδακτρα των 60.000 ευρώ ετησίως

Το σύνθημα του Chapin School είναι “Fortiter et Recte”, δηλαδή “Γενναία και σωστά”. Ένα σύνθημα το οποίο σχεδόν από την ίδρυση του ιδρύματος αποτελεί τον γνώμονα για την εκπαίδευση πολλών νέων κοριτσιών και γυναικών που ανήκουν κυρίως στις πιο εύπορες οικογένειες της Αμερικής.

Ωστόσο, αυτό που κάνει το ιδιωτικό σχολείο να ξεχωρίζει, εκτός από την μεγάλη λίστα των διάσημων και πετυχημένων γυναικών αποφοίτων του, είναι η πλούσια εκπαιδευτική παράδοση του, η οποία χρονολογείται από το 1901. Αν και ξεκίνησε ως μεικτό σχολείο, σήμερα αποτελεί το πιο διάσημο και εκλεκτικό σχολείο θηλέων στον κόσμο, με τις τάξεις να ξεκινάνε από το νηπιαγωγείο έως το Λύκειο και τα δίδακτρα να ανέρχονται στα 60.000 ευρώ ανά έτος.

Μια κοινότητα ταλαντούχων κοριτσιών
Το Chapin School ιδρύθηκε το 1901 από τη Maria Bowen Chapin, μια αξιοθαύμαστη παιδαγωγό. Από την ίδρυσή του, το σχολείο είχε ως στόχο να παρέχει αυστηρή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε μαθητές, προωθώντας την πνευματική τους ανάπτυξη και καλλιεργώντας την αίσθηση του σκοπού στο μέλλον τους. Αρχικά με το όνομα Miss Chapin’s School for Girls and Kindergarten for Boys and Girls, στο σχολείο φοιτούσαν 78 μαθητές, οι οποίοι διδάσκονταν από επτά δασκάλους. Τα πρώτα απολυτήρια λυκείου του Chapin χορηγήθηκαν το 1908 και τα τελευταία αγόρια φοίτησαν εκεί το 1917. Η Chapin παρέμεινε διευθύντρια μέχρι το 1932, ενώ κατόπιν αιτήματός της, το σχολείο μετονομάστηκε σε Chapin School μετά το θάνατό της, το 1934. Σήμερα το σχολείο βρίσκεται στη λεωφόρο East End 100, στην ανατολική 84η οδό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top