Διεθνή

Κακοκαιρία Daniel στη Λιβύη: Εικόνες ασύλληπτης τραγωδίας – «Χάος εν μέσω βαθιάς πολιτικής κρίσης» γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι δραματικές στιγμές στη Λιβύη λόγω της κακοκαιρίας Daniel που έχει πλήξει την αφρικανική χώρα αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον χιλιάδες νεκρούς. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα κάνουν λόγο για 2.000 νεκρούς, κάτι που συνιστά πρωτοφανών διαστάσεων τραγωδία.

Τα διεθνή ΜΜΕ εστιάζουν στο μεγάλο εύρος καταστροφών που έχουν πλήξει τη χώρα, όπως και στον οικονομικό αντίπτυπο της κακοκαιρίας, σε μία περιοχή που βρίσκεται εδώ και χρόνια σε βαθιά κρίση, με τις υποδομές των κτιρίων να είναι κακές.

«Η μεσογειακή καταιγίδα Daniel προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες στη Λιβύη. Παρασύρθηκαν ολόκληρες γειτονιές και καταστράφηκαν σπίτια σε πολλές παράκτιες πόλεις στα ανατολικά του βορειοαφρικανικού κράτους. Μέχρι και 2.000 άνθρωποι ενδεχομένως να έχουν χάσει τη ζωή τους» σημειώνει το πρακτορείο Associated Press.


aplibya

«Η καταστροφή φάνηκε να είναι μεγαλύτερη στη Ντέρνα, μια πόλη που παλαιότερα κατείχαν ισλαμιστές-εξτρεμιστές, ενώ σημειώθηκε εν μέσω χάους που διαρκεί πάνω από μία δεκαετία στη Λιβύη και που ευθύνεται για τις ετοιμόρροπες και ανεπαρκείς υποδομές. Η Λιβύη παραμένει διαιρεμένη ανάμεσα σε δύο αντίπαλες διοικήσεις, μία στα ανατολικά και μία στα δυτικά, η καθεμία από τις οποίες υποστηρίζεται από πολιτοφυλακές και ξένες κυβερνήσεις» επισημαίνεται δε.

Στους φόβους για πάνω από 2.000 νεκρούς μετά τις καταστροφικές και πρωτοφανείς πλημμύρες κάνει λόγο το αμερικναικό CNN.


cnnlibya

Νοσοκομεία στην ανατολική πόλη Μπάιντα εκκενώθηκαν μετά από σοβαρές πλημμύρες λόγω των βροχοπτώσεων, επισημαινει.

Η βροχή είναι αποτέλεσμα ενός πολύ ισχυρού συστήματος χαμηλής πίεσης, γραφει δε το δίκτυο.

«Ισχυρή καταιγίδα πλήττει τη Λιβύη, με φόβους να εγείρονται για χιλιάδες νεκρούς. Οι πλημμύρες παρέσυραν γειτονιές στη θάλασσα στην ανατολική παράκτια πόλη Ντέρνα» υπογραμμίζει η Wall Street Journal.

Δημοφιλέστερα

To Top