Ο Πάρις Σιγάλας κατέχει αναμφίβολα ηγετική θέση στην οινική σκηνή της Σαντορίνης. Πολλές και αξιοσημείωτες είναι οι καινοτομίες του, ανάμεσά τους και η καλλιέργεια του Μαυροτράγανου σε σύρμα. Γνώρισε το κρασί σε νεαρή ηλικία, στα αμπέλια και την κάναβα της οικογένειάς του. Η γνωριμία αυτή εξελίχθηκε σε μεγάλο έρωτα στη Γαλλία όπου, κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών στα μαθηματικά, γεύθηκε μεγάλα κρασιά της χώρας και μυήθηκε σε μια διαφορετική οινική κουλτούρα. Έτσι επιστρέφοντας στο νησί αποφάσισε τελικά, «μετά από μεγάλο διάστημα αναποφασιστικότητας και επιθυμίας και για τα δύο», όπως λέει ο ίδιος, να εγκαταλείψει τα μαθηματικά και να δηλώσει οινοπαραγωγός.
Πηγή: www.newmoney.gr