Διεθνή

Ιταλία: «Καραβιές» μεταναστών στη Λαμπεντούζα – Έφτασαν 7.000 μέσα σε 24 ώρες, βοήθεια ζητά η Μελόνι (βίντεο)

Αλλεπάλληλα είναι, τις τελευταίες ώρες, τα μηνύματα από τη Ρώμη που με κάθε τρόπο θέλει να υπογραμμίσει ότι τα όριά της δοκιμάζονται από τις αθρόες αφίξεις μεταναστών.

Δεκάδες σκάφη, γεμάτα με μετανάστες από την Τυνησία, κατέκλυσαν την Τετάρτη τη Λαμπεντούζα. Ειδικότερα, σχεδόν 7.000 μετανάστες έφτασαν σε διάστημα περίπου 24 ωρών, κάτι που είναι ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί.


Lampedusa, la fila di barchini carichi di migranti diretti al molo


Lampedusa, emergenza sbarchi, migliaia di migranti sull'isola


6000 migrants sont arrivés à Lampedusa en une seule journée

Μελόνι: Να σταματήσουν οι καραβιές

Στο μεταναστευτικό/προσφυγικό αναφέρθηκε νωρίτερα η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση Rai.

«Το θέμα των μετεγκαταστάσεων είναι δευτερεύουσας σημασίας, τους τελευταίους μήνες ήταν ελάχιστες. Το πρόβλημα είναι να σταματήσουν οι αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία, αλλά ακόμη δεν βλέπω να φτάνουν συγκεκριμένες απαντήσεις», τόνισε η Μελόνι. Eπιβεβαίωσε ότι «πριν από λίγο καιρό η Ιταλία πληροφόρησε τους εταίρους της ότι δεν μπορεί να πάρει αυτόματα πίσω όσους ζήτησαν άσυλο σε άλλες χώρες και, αρχικά, είχαν εισέλθει στην Ευρώπη από την Ιταλία». «Τα hotspot μας είναι γεμάτα και η Ευρώπη πρέπει να μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας», είπε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Αναφερόμενη στο οργανωμένο έγκλημα, τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψει να την εκφοβίσουν» και πως «η κυβέρνηση και το ιταλικό κράτος θα απαντήσουν σε κάθε επιθετική πράξη του οργανωμένου εγκλήματος».

Σε ό,τι αφορά την σχέση της με τον επίτροπο οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι, η Ιταλίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι έχει την εντύπωση πως «την τελευταία χρονιά έδωσε πολλές συνεντεύξεις, στις οποίες άσκησε κριτική στο κυβερνητικό της έργο». «Μου φάνηκε ότι η προσέγγιση βασιζόταν περισσότερο στην κριτική, παρά στη συνεργασία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλω να τσακωθώ με τον Τζεντιλόνι», πρόσθεσε.

Δημοφιλέστερα

To Top