Αθλητισμός

Ο Φέντερερ γράφει στο TIME για τον Μέσι: «Ντριμπλάρει σαν μάγος, οι πάσες του είναι έργα τέχνης»

Ο Λιονέλ Μέσι είναι στη λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο για το 2023 και ο Ρότζερ Φέντερερ κλήθηκε από το TIME να γράψει για τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή. 

Ο Ελβετός τενίστας που αποσύσρθηκε το 2022 από την ενεργό δράση έχοντας κερδίσει 20 Grand Slam και συνολικά 103 τίτλους στην καριέρα του, έγραψε για τον σπουδαίο μπαλαδόρο ο οποίος έχει πάρει ήδη 7 «Χρυσές Μπάλες» και το Μουντιάλ του 2022. 

Στη λίστα υπάρχουν  μεταξύ άλλων τα ονόματα του Κιλιάν Εμπαπέ αλλά και της Ίγκα Σβιόντεκ αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι το κείμενο του Φέντερερ για τον Μέσι. 

«Τα ρεκόρ στο σκοράρισμα και οι νίκες πρωταθλήματος του Λιονέλ Μέσι δεν χρειάζονται να αναφερθούν εδώ. Αυτό που ξεχωρίζει τον Μέσι, που είναι 35 ετών, είναι το σταθερό μεγαλείο του εδώ και τόσα χρόνια. Αυτό είναι τόσο δύσκολο να επιτευχθεί και στη συνέχεια να διατηρηθεί. Ντριμπλάρει σαν μάγος και οι γωνιακές πάσες του είναι έργα τέχνης.

Η καριέρα μου μόλις έφτασε στο τέλος της. Τώρα συνειδητοποιώ πόσο βάρος έχουμε εμείς οι αθλητές. Αλλά στην καθημερινότητά μας, δεν το συνειδητοποιούμε ποτέ. Για έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Μέσι, αυτό το βάρος είναι πιθανότατα πιο μεγάλο, καθώς εκπροσωπεί τόσο έναν παγκοσμίου φήμης σύλλογο όσο και μια χώρα με πολύ πάθος. Η νίκη της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν υπέροχη. Εκατομμύρια θαυμαστές που βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες για να γιορτάσουν ήταν μια καταπληκτική στιγμή στον αθλητισμό. Ακόμη και εκείνοι που δεν ακολουθούν το ποδόσφαιρο πρέπει να έχουν συνειδητοποιήσει την πραγματική επίδραση του πιο δημοφιλούς παιχνιδιού στον κόσμο.

Μεγαλώνοντας, ο Ντιέγκο Μαραντόνα και ο Γκάμπριελ Μπατιστούτα ήταν οι αγαπημένοι μου Αργεντινοί παίκτες. Είχα την τύχη να τους γνωρίσω και τους δύο. Με ενέπνευσαν. Τώρα ο Μέσι μπορεί να εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές. Ελπίζω μόνο να δούμε τη μοναδική του δημιουργικότητα και την καλλιτεχνία του για λίγο ακόμα» έγραψε μεταξύ άλλων για τον Μέσι. 

Δημοφιλέστερα

To Top