Πολιτική

Κακοκαιρία «Daniel» – Κικίλιας: Μελετάται πότε θα γίνεται η παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στις έκτακτες ανάγκες

Υπό μελέτη βρίσκεται, θα υλοποιηθεί και θα ανακοινωθεί σύντομα πότε θα γίνεται η παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στις έκτακτες ανάγκες, ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. «Θα υπάρξει μια τυποποποίηση της παρέμβασης του Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι η παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι «πολύτιμος βραχίονας» στις έκτακτες ανάγκες ενώ όσον αφορά τις ευθύνες, είπε ότι «πολιτική ευθύνη πάντα έχει κάποιος που πρέπει να συντονίσει», προσθέτοντας πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για όλα κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvjc3dm2odap)

«Δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση στην παρέμβαση του στρατού, σε καμία περίπτωση. Το ξεκαθάρισε και ο ίδιος ο κ. Φλώρος» ανέφερε ο κ. Κικίλας, σχολιάζοντας το χρονικό σημείο στο οποίο «μπήκαν» οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη διάσωσης στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας.

Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν κενά και απαιτείται συνολικός επανασχεδιασμός της πολιτικής προστασίας, διευκρινίζοντας πως ο ρόλος του υπουργείου είναι να συντονίζει τις δράσεις και δεν έχει δικαιοδοσία σε ότι αφορά τον έλεγχο των αντιπλημμυρικών έργων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvjca5kqk141)

Ερωτηθείς για κατάρρευση αναχωμάτων στον Κραυσίδωνα και ποιος έχει την ευθύνη, ο υπουργός είπε ότι αυτό θα εξακριβωθεί από την εισαγγελική έρευνα.

Δημοφιλέστερα

To Top