Αθλητισμός

Τσιτσιπάς για το Ελλάδα – Σλοβακία: «Παίζουμε και για όσους επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες»

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πρεμιέρα των αγώνων του Davis Cup ανάμεσα σε Ελλάδα και Σλοβακία στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η αυλαία των αγώνων θα ανοίξει το Σάββατο (11:00) και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής. 

Την Παρασκευή τα μέλη της Εθνικής Ελλάδας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου με τον Στέφανο Τσιτσιπά να μιλάει και για  για τους πυροπαθείς και πλημμυροπαθείς.

«Έχουμε να δώσουμε όλοι πάρα πολλά στο γήπεδο. Να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Δεν παίζουμε μόνο για εμάς, αλλά και για όσους επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες τους τελευταίους μήνες, σκοπεύουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω.


tsitsi_2


tsitsi_3


tsuitsi_1_2


tsitsi_4

Δεν θα είναι μια εύκολη συνάντηση και επιμένω σ’ αυτό. Ελπίζω να βρούμε κίνητρο μέσα από αυτό και να το βγάλουμε έξω στο γήπεδο» είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος μίλησε και για το Παναθηναϊκό Στάδιο:  «Νιώθω ότι έγινε πολύ καλή δουλειά με το γήπεδο, αλλά κι επειδή είναι ωραία η αίσθηση να παίζεις σε ένα τέτοιο στάδιο. Είχα την ευκαιρία να έρθω σαν τουρίστας σε αυτό εδώ το μέρος όποτε το να παίζεις σε αυτό το στάδιο για μένα είναι πολύ ξεχωριστό». 

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς από την πλευρά του τόνισε: «Θέλω να ζητήσω την συμπαράσταση όλων των Ελλήνων φιλάθλων, να επισκεφθούν τον χώρο, να στηρίξουν την ομάδα. Οι φίλαθλοι είναι η επιπλέον δύναμη για τους αθλητές. Όπως είπε και ο Στέφανος περνάμε δύσκολες στιγμές και ακόμα περνάνε αυτοί οι άνθρωποι, κυρίως στη Θεσσαλία. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι ενωμένοι γιατί δημιουργούμε μια ηπιότερη κατάσταση, όταν είμαστε ενωμένοι μπορέσουμε να φτάσουμε σε μεγαλύτερα επιτεύγματα. Έτσι και τώρα χρειαζόμαστε να είμαστε όλοι μαζί και περιμένουμε την αρωγή του κόσμου σ’ αυτή την προσπάθεια». 

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς είπε: «Είναι κάτι ξεχωριστό, τα μνημεία πίσω από το γήπεδο και γενικά ο χώρος είναι κάτι μοναδικό. Ανυπομονούμε όλοι να βγούμε εκεί έξω και να αγωνιστούμε και οι Έλληνες να μας συμπαραστέκονται». 

Το λόγο πήρε ο Μιχάλης Περβολαράκης: “Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία να παίζουμε τένις σε ένα τόσο ιστορικό στάδιο και οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν σε αυτό το στάδιο. Είναι τρελό να σκεφτόμαστε ότι μια διοργάνωση σαν το Davis Cup γίνεται στο Καλιμάρμαρο.”

Τέλος, ο Αλεξανδρος Σκορίλας είπε: “Η αύρα που προσδίδει αυτό το στάδιο μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο να αγωνιστούμε πιο σκληρά μέσα στο γήπεδο και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως κινητήριο δύναμη για τα επίσημα ματς.”

Δημοφιλέστερα

To Top