Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι 4+1 λόγοι για τη διόρθωση του Σεπτεμβρίου – Η αντίδραση και οι εκτιμήσεις για τη συνέχεια

Το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου, αναμφίβολα, δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα φιλικό με το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να κυριαρχούν και να «ψαλιδίζουν» τα ισχυρά κέρδη του 2023.

Οι απώλειες του μήνα έφθασαν κάποια στιγμή έως το 6,5%, αν και τελικά η διήμερη αντίδραση της Πέμπτης και ιδίως της Παρασκευής «μάζεψε» τις απώλειες στην περιοχή του 4%.

Την ίδια στιγμή, σε σύγκριση με τα υψηλά έτους -και 9ετίας- του Ιουλίου (1.345 μονάδες), η διόρθωση για τον κύριο χρηματιστηριακό δείκτη ανήλθε στο 6,5%, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε αγγίξει και το 9%.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις 11 συνεδριάσεις του Σεπτεμβρίου, μόλις οι τέσσερις ήταν ανοδικές (εκ των οποίων οι δύο τελευταίες), ενώ οι υπόλοιπες επτά χαρακτηρίστηκαν από αρνητικά πρόσημα. Συνυπολογίζοντας και τις δύο καθοδικές συνεδριάσεις στα τέλη του Αυγούστου, το ταμπλό έγραψε… 9 στις 13 πτωτικές ημέρες.

Η επικράτηση των πωλητών οφείλεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, όχι σ’ έναν συγκεκριμένο παράγοντα, αλλά σ’ ένα κράμα διαφορετικών και αλληλοσυμπληρούμενων παραμέτρων.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top