Οικονομία

Wall Street: Οριακές μεταβολές για τους δείκτες με το βλέμμα στη Fed

Με οριακές μεταβολές, αλλά καταφέρνοντας να παραμείνουν σε θετικό έδαφος, έκλεισαν τη Δευτέρα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, σε μια «νευρική» συνεδρίαση, ανακάμπτοντας ελαφρώς έπειτα από δύο εβδομάδες απωλειών.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη Fed, καθώς θεωρούν βέβαιο ότι στη διήμερη συνεδρίασή της, που ξεκινά την Τρίτη, θα αποφασίσει να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά.

Παράλληλα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε ότι δεν βλέπει σημάδια ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, σημειώνοντας ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή και ο πληθωρισμός υποχωρεί.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 6 μονάδες ή 0,02% ανεβαίνοντας στις 34.624 μονάδες, ο S&P 500 πρόσθεσε 0,07% και διαμορφώθηκε στις 4.453 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ανέβηκε μόλις κατά 0,01%, φτάνοντας στις 13.710 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 0,1%, ενώ οι S&P 500 και Νasdaq βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος, σημειώνοντας τη δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών.

Σύμφωνα με το CNBC, οι επενδυτές αναμένουν κατά 99% ότι δεν θα υπάρξει νέα αύξηση των επιτοκίων στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed, ωστόσο σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου οι πιθανότητες για νέα αύξηση ανέρχονται στο 31%.

«Υπάρχουν κάποια ερωτήματα: Όλοι ξέρουν ότι θα παραμείνουν στη θέση τους για αυτή τη συνάντηση, αλλά ποια θα είναι τα μηνύματά τους; Είναι μια στιγμή αναμονής για να δούμε τι είδους καθοδήγηση λαμβάνουμε για το μέλλον από τη Fed», είπε η Στέφανι Λανγκ, CIO της Homrich Berg.

Στο ταμπλό, άνοδο σχεδόν 2% κατέγραψε η Apple μετά το αισιόδοξο outlook που έδωσαν οι Goldman Sachs και Morgan Stanley για τη ζήτηση που αναμένεται να έχει το νέο iPhone. Στον αντίποδα, πτώση τουλάχιστον 2% κατέγραψε η Ford, καθώς συνεχίζεται η απεργία του United Auto Workers.

Με κέρδη 5,5% έκλεισε η μετοχή της Iridium, μετά την αναβάθμιση από την Deutsche Bank.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις από το newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top