Ελλάδα

Συγκινητική τελετή στο Πεντάγωνο για τους νεκρούς στη Λιβύη – Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια

Ράγισαν καρδιές στην τελετή που έγινε το πρωί της Πέμπτης στο Πεντάγωνο προς τιμήν των νεκρών Ελλήνων της Λιβύης. Παρών ήταν και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος σε μια συγκινητική ανάρτησή του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Oι πολίτες, ανάμεσά τους και εγώ ο ίδιος, συχνά θέτουν το ερώτημα, αν το ευγενές καθήκον και η τιμή απαλύνουν τον θρήνο. Στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων όμως δεν τίθεται καν τέτοιο ερώτημα. Το είδα σήμερα γραμμένο στα πρόσωπα καθενός και καθεμιάς που περήφανα φοράει τη στολή».

Αναλυτικά, η ανάρτησή του:

«Ο Κικέρων είχε πει πως δεν υπάρχει στιγμή χωρίς καθήκον. Και τίποτε δεν είναι πιο αληθινό από αυτό, όταν μιλάμε για τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι περασμένο στο DNA καθεμιάς και καθενός που περήφανα «αναπνέει» το εθνόσημο. «Οφείλω, άρα μπορώ».

Σήμερα τιμάμε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, στο όνομα της πατρίδας τους. Αυτούς που έσπευσαν να βοηθήσουν αδύναμους συνανθρώπους μας, όπως και την ελληνική κοινότητα στη Λιβύη, που χτυπήθηκαν από το ίδιο καιρικό φαινόμενο που πριν λίγες ημέρες έπληξε και τη χώρα μας.

Γιατί καταλάβαιναν πως πλέον αντιδράμε, ως οφείλουμε, σε ό,τι γίνεται γύρω μας, ως μέρος ενός συνόλου – με την αυτοπεποίθηση μιας χώρας που το τελευταίο διάστημα έχει μεγεθύνει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα και αναγνωρίζεται διεθνώς ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή. Και το έκαναν υπερήφανα, συμμετέχοντας εθελοντικά στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Με την ολοκλήρωση του τριήμερου πένθους και μετά την έπαρση της σημαίας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και άλλα μέλη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, παρακολούθησα επίσης την επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ενόπλων Δυνάμεων, Παναγίας Παντάνασσας, στο Στρατόπεδο «Παπάγου».

Οι πολίτες, ανάμεσά τους και εγώ ο ίδιος, συχνά θέτουν το ερώτημα, αν το ευγενές καθήκον και η τιμή απαλύνουν τον θρήνο. Στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων όμως δεν τίθεται καν τέτοιο ερώτημα. Το είδα σήμερα γραμμένο στα πρόσωπα καθενός και καθεμιάς που περήφανα φοράει τη στολή.

Υπάρχει ένας ελπιδοφόρος συμβολισμός στο γεγονός ότι οι σημαίες δεν κυματίζουν στο κενό. Είναι το δικό μας καθήκον να συνεχίζουμε, αλλά και να μην ξεχνάμε όσους έπεσαν εν ώρα καθήκοντος».

Ράγισαν καρδιές στην τελετή στο Πεντάγωνο προς τιμήν των νεκρών στη Λιβύη

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής – στο πλαίσιο της έπαρσης σημαίας – για τους θανόντες της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.


Τελετή απόδοσης τιμής στους θανόντες στη Λιβύη

Για να τιμήσουν τους νεκρούς, μεταξύ των οποίων και τρεις στρατιωτικοί, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στάθηκε ακίνητη και σιωπηλή στην είσοδο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενώ σε όλα τα μπαλκόνια του κτηρίου βρίσκονταν στρατιωτικοί από όλα τα όπλα σε ένδειξη φόρου τιμής.


teleti-10


teleti-9

Δημοφιλέστερα

To Top