Αθλητισμός

Europa League Live: Μπράιτον – ΑΕΚ (22:00, Cosmote Sport 6) – Δείτε τις ενδεκάδες

Με μια από τις πιο δύσκολες αποστολές που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει, αρχίζει η προσπάθεια της ΑΕΚ στον Β΄ όμιλο του Europa League.

Εναντίον της Μπράιτον στο «Φάλμερ», η νίκη στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου της διοργάνωσης μοιάζει όνειρο απατηλό, αν αναλογιστεί κανείς και τις σημαντικές απουσίες για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Ωστόσο, οδηγός σ΄αυτό το ευρωπαϊκό ταξίδι που αρχίζει το βράδυ (22:00, Cosmote Sport 6) δεν μπορεί παρά να είναι το φθινόπωρο του 2017, όταν η ΑΕΚ ολοκλήρωσε αήττητη τους αγώνες του ομίλου στην ίδια διοργάνωση και πέρασε στην επόμενη φάση. Τότε, είχε ξεκινήσει με εκτός έδρας νίκη επί της Ριέκα. Θα τα καταφέρει άραγε και τώρα;

Οι απουσίες των δύο βασικών σέντερ μπακ, Βίντα και Μουκουντί, είναι ό,τι χειρότερο απέναντι σε μία ομάδα με μεγάλη ταχύτητα και έφεση στο επιθετικό ποδόσφαιρο. Διαθέσιμοι, αντίθετα, είναι οι Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία και αμφότεροι βρίσκονται στη βασική ενδεκάδα.

Απέναντι στην πρωταθλήτρια Ελλάδας, βρίσκεται η μεγάλη έκπληξη της τελευταίας διετίας στην Premier League. Η Μπράιτον εξασφάλισε πέρσι τη συμμετοχή της στα κύπελλα Ευρώπης για πρώτη φορά στην Ιστορία της, ενώ στην τρέχουσα σεζόν έχει τέσσερις νίκες και μία ήττα στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Εναντίον της ΑΕΚ κάνει το ντεμπούτο του στο αρχικό σχήμα και ο Άνσου Φάτι, που έχει αποκτηθεί ως δανεικός από τη Μπαρτσελόνα και αγωνίστηκε στο τελευταίο ημίωρο το Σάββατο στη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι επιλογές των προπονητών

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκινάει μια επιθετική ενδεκάδα στο Amex απέναντι στην Μπράιτον στην πρεμιέρα της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League.

Παρτενέρ του Μήτογλου θα είναι ο Σιμάνσκι στο κέντρο της άμυνας μετά τις απουσίες των Βίντα και Μουκουντί, με τον Στάνκοβιτς στην εστία και τους Χατζισαφί και Σιντιμπέ στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής.

Ο Πινέδα ξεκινάει μαζί με τον Γιόνσον στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τον Άμραμπατ δεξιά και τον Αραούχο πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία που επιστρέφει και βρίσκεται στο αρχικό σχήμα.

Ο Ντε Τσέρμπι παρατάσσει την Μπράιτον με τον Στιλ στην εστία τους Εστουπινιάν, Ιγκόρ Ζούλιο, Φαν Χεκ και Μίλνερ τετράδα στην άμυνα. Οι Γκίλμουρ και Γκρος είναι οι δύο χαφ του άξονα με τους Μαρτς και Μιτόμα στα άκρα και τον Φάτι πίσω από τον προωθημένο Ζοάο Πέδρο.

Δημοφιλέστερα

To Top