Διεθνή

TikTok: Βίντεο δείχνει αστυνομικό να λέει σε πατέρα ότι η 11χρονη κόρη του «ίσως διωχθεί για παιδική πορνογραφία»

Η αστυνομία της πόλης Κολόμπους στο Οχάιο διεξάγει έρευνα μετά από καταγγελία για την απαράδεκτη συμπεριφορά δύο αστυνομικών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είπαν στον ανήσυχο πατέρα ενός 11χρονου κοριτσιού ότι το παιδί του μπορεί να διωχθεί για παιδική πορνογραφία.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, όλα ξεκίνησαν από ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok και δείχνει έναν άνδρα να μιλάει στην πόρτα του σπιτιού του με τους αστυνομικούς που είχε καλέσει ο ίδιος μερικές ώρες πριν, για να καταγγείλλει ότι η κόρη του έχει πέσει θύμα ενός αρπακτικού του διαδικτύου, που της ζητά να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες. 

@skynews

Father was told by Ohio police that his 11-year-old daughter could be face charges of making indecent images, after answering his complaint of a man having manipulated his daughter into sending pictures. The police department said it is investigating the video posted on social media ‘involving two officers responding to a call for service’. Watch more: @Sky News Click the link in bio to read the full story 🔗 #Ohio #police #parents #childcare #Ohiopolice #webcam

♬ original sound – Sky News

Ο ανήσυχος πατέρας ακούγεται στο επίμαχο βίντεο να λέει ότι ήθελε απλώς να μιλήσει κάποιος στην 11χρονη κόρη του, προκειμένου να την κάνει να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει. Ο άνδρας παραδέχεται μάλιστα ότι αισθάνεται πως ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα.

Στη συνέχεια, μία από τους αστυνομικούς επισημαίνει ότι το κορίτσι «θα μπορούσε να κατηγορηθεί για παιδική πορνογραφία», εφόσον είναι αυτή που τράβηξε τις φωτογραφίες. Σοκαρισμένος από αυτήν την προειδοποίηση, ο πατέρας απαντά «μα ειναι μόλις 11 χρονών». «Δεν έχει σημασία. Και πάλι δημιουργεί πορνογραφικό υλικό», συμπληρώνει η αστυνομικός. 

Ο ξαφνιασμένος πατέρας προσπαθεί στη συνέχεια να εξηγήσει το αυτονόητο, ότι δηλαδή η κόρη του χειραγωγείται από έναν ενήλικο στο διαδίκτυο, και η αστυνομικός ξαναρωτά εάν το κορίτσι είναι εκείνο που τραβά τις φωτογραφίες. Τότε ο άνδρας συνειδητοποιεί ότι δεν βγαίνει άκρη από αυτή τη συζήτηση και κλείνει την πόρτα του, με τους δυο αστυνομικούς να αποχωρούν.

Σύμφωνα με το Associated Press, δεν είναι σαφές πότε έλαβε χώρα ο συγκεκριμένος διάλογος, όμως η ανάρτηση αναφέρει ότι η αστυνομία έφτασε στο σπίτι έξι ώρες μετά το τηλεφώνημα του άνδρα στην Άμεση Δράση. 

Η αστυνομία του Κολόμπους είπε στις αρχές της εβδομάδας ότι την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον ο ειδικός επιθεωρητής που ερευνά περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς και υπερβολικής χρήσης βίας από όργανα της τάξης. Το τμήμα επιβεβαίωσε ότι η έρευνα αφορά και στους δύο αστυνομικούς που εμφανίζονται στο viral βίντεο.

Όπως επισήμαναν, το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί πολύ σοβαρά και με τον μέγιστο βαθμό ευαισθησίας, αφού εμπλέκεται ένα ανήλικο άτομο.

Δημοφιλέστερα

To Top