Διεθνή

Ρούπερτ Μέρντοχ: Ο πρωτότοκος γιος αναλαμβάνει τα ηνία της μιντιακής αυτοκρατορίας

Την σκυτάλη της αυτοκρατορίας Μέρντοχ αναλαμβάνει ο πρωτότοκος γιος του, ο 52χρονος Λάχλαν. Είναι ένα από τα τρία παιδιά που απέκτησε με τη δεύτερη σύζυγό του, τη Σκωτσέζα δημοσιογράφο Anna Maria dePeyster.

Για το BBC, o διάδοχος του μιντιακού κολοσσού του Ρούπερτ Μέρντοχ είναι «ένας Βρετανοαμερικανός στην Αυστραλία». Λατρεύει τη γερμανική Φιλοσοφία και απεχθάνεται, όπως και ο πατέρας του, τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Χθες, ο 92χρονος Αυστραλός μεγιστάνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση κι ότι θα αναλάβει επίτιμος πρόεδρος των δύο εταιρειών, «Νews Corp» και «Fox News», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.


Rupert_Murdoch

«Ο Λάχλαν Μέρντοχ έχει όλες τις δυνατότητες να καθοδηγεί τις εταιρείες που μας ανήκουν», δήλωσε χθες για τον γιο του ο Μέρντοχ επισημαίνοντας ότι είναι ένας άνθρωπος παθιασμένος με την δουλειά του, με ηγετικές ικανότητες.

Θα είναι ο μοναδικός πρόεδρος της News Corp και θα συνεχίσει ως CEO της Fox. Ο Λάχλαν ήταν συμπρόεδρος στη News Corp.

Ποιος είναι ο Λάχλαν Μέρντοχ που θα ηγηθεί της μιντιακής αυτοκρατορίας του πατέρα του

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ απέκτησε τον Λάχλαν, τον πρώτο του γιο, με την σύζυγό του Άννα, στις 8 Σεπτεμβρίου του 1971, στο Λονδίνο.

Ο Λάχλαν μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και φοίτησε σε διάφορα ιδιωτικά σχολεία προτού διαβεί το Πανεπιστήμιο Princeton, όπου σπούδασε Φιλοσοφία. Αμέσως μετά άρχισε να εργάζεται στο μιντιακό κολοσσό του πατέρα του. Ανέλαβε διευθυντής εφημερίδων στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ, προτού διοριστεί αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος (δηλαδή το νούμερο 3) στη News Corp. το 1997.

Όπως και η μεγάλη του αδελφή, Ελίζαμπεθ, έτσι και ο Λάχλαν ήθελε να αποδείξει την αξία του και εκτός της οικογενειακής επιχείρησης.

Το 2005 εγκατέλειψε τη News Corp. και μετακόμισε στην Αυστραλία για να ιδρύσει τη δική του εταιρεία, την Illyria, η οποία επένδυε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς που είχαν αποτύχει και τους αναβίωσε.

«Στη ζωή, στηρίζεις τον εαυτό σου», είχε δηλώσει τότε στο «Business Insider», σχετικά με την απόφασή του να ξεκινήσει κάτι μόνος του. «Μπορείς να διαχωρίσεις τη θέση σου από την εταιρεία, την ευρύτερη οικογένεια και πολλούς συναδέλφους σου, να βγεις μόνος σου και να χτίσεις τη δική σου επιχείρηση και να πάρεις μεγάλο ρίσκο. Σου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι πέτυχες έξω από την εταιρεία στην οποία μεγάλωσες».

Δημοφιλέστερα

To Top