Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Σε ένα φιλικό… θρίλερ επικράτησε της Ζάλγκιρις με 75-72 στην Κύπρο – Δείτε βίντεο

Μπορεί να μην είχε τους Φαλ και ΜακΚίσικ, ωστόσο ο Ολυμπιακός βρήκε τον… πύργο του στο πρόσωπο του Μιλουτίνοφ, τα σουτ που χρειαζόταν σε αυτό του Πίτερς και επικράτησε με 75-72 της Ζάλγκιρις στην Κύπρο. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν νευρικότητα λόγω της εποχής, όμως βρήκαν λύσεις στο φινάλε, ολοκληρώνοντας με 22 ασίστ και 16 λάθη.

Στους 19 σταμάτησε ο Πίτερς με 3/7 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, ενώ ο Μιλουτίνοφ κυριάρχησε με 11 πόντους, 12 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 1 λάθος. Στους 12 έκλεισε ο Λαρεντζάκης που προσέφερε και στις δύο πλευρές του παρκέ.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvpqzbsjzr61)

Από πλευράς Ζάλγκιρις, ο Μπραζντέικις ήταν απών, ενώ οι Μήτρου-Λονγκ και Έβανς κουβάλησαν το σκοράρισμα με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα. Επόμενο ραντεβού του Ολυμπιακού αύριο (23/9 – 20:30) με αντίπαλο τη Μακάμπι.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvpqse5tjhy1)

Ο αγώνας
Όπως ήταν αναμενόμενο, το ξεκίνημα ήταν μουδιασμένο και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός είχε φανερή πρόθεση να περάσει την μπάλα στον Μιλουτίνοφ, όμως ένεκα της εποχής υπήρχαν κάποια λάθη (10 στο ημίχρονο) που στέρησαν ρυθμό στην ομάδα του Μπαρτζώκα. Με την είσοδο του Μάνεκ η Ζάλγκιρις βρήκε δύο μακρινά σουτ (11-13, 8′) και από εκεί πήρε τα ηνία της αναμέτρησης για ένα διάστημα μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου.

Τα δεδομένα άλλαξαν μόλις οι «ερυθρόλευκοι» θυμήθηκαν τις συνήθειές τους στην άμυνα. Η Ζάλγκιρις εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Πειραιωτών, φτάνοντας ως και το +7 (14-21) με ένα καλάθι του Μήτρου-Λονγκ. Όμως εκεί ήρθε ο Λαρεντζάκης να δώσει τόσο αμυντικές, όσο και επιθετικές λύσεις. Ένα γρήγορο 8-0 του Ολυμπιακού έφερε το πρώτο προβάδισμα και παρά τις προσπάθειες του Έβανς, οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τις βάσεις τους στο παρκέ.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvpp5h9ixxsp)

Με τον Σίκμα μάλιστα στη θέση «5», μιας και ο Τανούλης φορτώθηκε με φάουλ και ο Φαλ έμεινε εκτός, ο Ολυμπιακός πήρε έξι πόντους, με τον Αμερικανό να τελειώνει φάσεις στο pick n’ roll και το ημίχρονο να κλείνει στο 34-30. Παρά το ότι ζεστάθηκε στο δεύτερο μέρος από την περίμετρο και ο Μήτρου-Λονγκ, το βαρύ… πυροβολικό του Ολυμπιακού είχε το όνομα Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Δημοφιλέστερα

To Top