Ελλάδα

Κακοκαιρία – Καλλιάνος: «Καμπανάκι» για τη Θεσσαλία – Πού θα πέσει μεγάλος όγκος νερού από Δευτέρα

Για «μεγάλο όγκο νερού στη Θεσσαλία» κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται από την ερχόμενη Δευτέρα (25/9).

Όπως εξηγεί, το προσεχές 4ήμερο, θα επηρεαστεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας πλην των περισσοτέρων τμημάτων της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του Ανατολικού και Νότιοανατολικού Αιγαίου, παρουσιάζοντας και σχετικό χάρτη, επισημαίνοντας πως τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στη Θεσσαλία. «Κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της αλλά και στο Πήλιο. Εκεί αναμένονται και πάνω από 200 mm βροχής κατά τη διάρκεια της προσεχούς κακοκαιρίας» τονίζει.


hartis_2

Χαρακτηριστικά, αναφέρει:

«ΜΕΓΑΛΑ ΥΨΗ ΒΡΟΧΗΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Από τη Δευτέρα 25/9 έως τουλάχιστον και την Πέμπτη 28/9 θα μας απασχολήσει ένα “σύστημα” το οποίο θα δώσει βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας.

ΧΑΡΤΗΣ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Όπως βλέπετε, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ECMWF (Ευρωπαϊκό μοντέλο πρόγνωσης) που αφορούν στον αθροιστικά ύψη νερού που θα σημειωθούν στην επικράτεια από τις βροχές του προσεχούς 4-ημέρου, θα επηρεαστεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας πλην των περισσοτέρων τμημάτων της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του Ανατολικού και Νότιοανατολικού Αιγαίου.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΥΨΗ ΒΡΟΧΗΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τα προγνωστικά στοιχεία εμένουν στο σενάριο ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν δυστυχώς στη Θεσσαλία. Και μάλιστα κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της αλλά και στο Πήλιο. Εκεί αναμένονται και πάνω από 200 mm βροχής κατά τη διάρκεια της προσεχούς κακοκαιρίας.

ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΕΣ

Δημοφιλέστερα

To Top