Αθλητισμός

La Liga, Μπαρτσελόνα–Θέλτα 3-2: Απίθανη ανατροπή των Μπλαουγκράνα, πρώτο γκολ του Δουβίκα – Δείτε τα γκολ

Είναι από τις νίκες που «δίνουν πρωτάθλημα». Η Μπαρτσελόνα έχανε με 2-0 στο 80’ από την Θέλτα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ, με τον Τάσο Δουβίκα να έχει πετύχει το πρώτο του γκολ. Όλα έδειχναν την πρώτη ήττα της πρωταθλήτριας, η οποία όμως με τρία γκολ μέσα σε επτά λεπτά (!) έκανε την απίθανη ανατροπή, έφτασε τις πέντε διαδοχικές νίκες και έπιασε στην πρώτη θέση της ισπανικής La Liga την εκπληκτική Τζιρόνα, με την Ρεάλ Μαδρίτης να αντιμετωπίζει αύριο (24/09, 22:00) την Ατλέτικο στο ντέρμπι της πρωτεύουσας, αναζητώντας το «6 στα 6» για να μείνει ξανά μόνη πρώτη.


Resumen de FC Barcelona vs RC Celta (3-2)

Ο Τσάβι, λίγες ώρες μετά την επέκταση συμβολαίου έως το 2025, άφησε στον πάγκο τον Αλεχάντρο Μπάλντε για να τον ξεκουράσει και ξεκίνησε τον Μάρκος Αλόνσο στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Οριόλ Ρομέου επέστρεψε στην μεσαία γραμμή αντί του Γκάβι, ενώ ο Φεράν Τόρες εξαργύρωσε τις καλές του εμφανίσεις με θέση βασικού στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών ο Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος επέλεξε άμυνα με τρία στόπερ και διατήρησε τον Γιούργκεν Λάρσεν ως παρτενέρ του Ιάγο Άσπας στην επίθεση, αφήνοντας στον πάγκο τον Δουβίκα.

Ο Λάρσεν… απέδωσε δικαιοσύνη
Πολύ καλά στημένοι οι Γαλιθιάνοι, απειλήθηκαν ελάχιστα στο πρώτο ημίχρονο, όπου μάλιστα είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Ιάγο Άσπας, λίγο προτού ο Λάρσεν ανοίξει το σκορ με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, αφού πρώτα ο Λούκα Ντε λα Τόρε πρόλαβε τον Ζιλ Κουντέ (19’).

Αυτό ήταν το 23ο γκολ της Θέλτα εις βάρος του Τερ Στέγκεν (αργότερα έφτασαν τα 24 και είναι η ομάδα που περισσότερα τέρματα έχει σημειώσει κόντρα στον Γερμανό τερματοφύλακα) και το έκτο γκολ του Νορβηγού στην παρουσία του στη La Liga.

Οι Καταλανοί προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αντιδράσουν, με τον Ζοάο Φέλιξ να χάνει μια καλή ευκαιρία τέσσερα λεπτά αργότερα, σουτάροντας άστοχα λίγο μέσα από την περιοχή προ του Ιβάν Βιγιάρ, ο οποίος δεν χρειάστηκε να κάνει καμία επέμβαση στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Ρομέου έκοψε σωτήρια για τους Μπλαουγκράνα όταν ο Ντε λα Τόρε ετοιμαζόταν να «εκτελέσει» τον Τερ Στέγκεν, με τα πράγματα να γίνονται χειρότερα για την Μπάρτσα, όταν ο Φρένκι Ντε Γιονγκ αποχώρησε τραυματίας στον δεξιό αστράγαλο, με τον Γκάβι να παίρνει την θέση του.

Η Θέλτα, μάλιστα, έχασε μοναδική ευκαιρία για το 0-2 στο 41’, με τον Τερ Στέγκεν να αποκρούει καταπληκτικά την κεφαλιά του Λάρσεν, με Μπαμπά και Ντε λα Τόρε να μην εκμεταλλεύονται το ριμπάουντ και με τον Γερμανό γκολκίπερ εκτός θέσης.

Το πρώτο του Δουβίκα και 0-2!
Ψάχνοντας αντίδραση και μια πολύ καλύτερη εικόνα, ο Τσάβι κατέφυγε στον Ρόναλντ Αραούχο, ο οποίος επέστρεφε μετά τον τραυματισμό του, και στον 16χρονο Λαμίν Γιαμάλ, οι οποίοι πήραν τις θέσεις των Μάρκος Αλόνσο και Ρομέου (επίσης με ενοχλήσεις) αντίστοιχα, με την διάταξη να διαμορφώνεται ουσιαστικά σε 3-4-3, με τον Ζοάο Κανσέλο ως τέταρτο χαφ σε φάση επίθεσης.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να μπαίνει κάπως περισσότερο στην εξίσωση αλλά χωρίς αποτέλεσμα και τους φιλοξενούμενους να επιχειρούν να… τελειώσουν το ματς στην κόντρα.

Δημοφιλέστερα

To Top